Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Szanyi: milliók éheznek a kormány miatt

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja szerint a Fidesz-kormány ez elmúlt kilenc hónapban szó szerint az éhezés szélére tolta Magyarország lakosságának nagy részét.

Az ellenzéki politikus szombaton, Budapest XIV. kerületében tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, több millió ember nem tud mit enni, sőt közülük sok százezernek a kilakoltatás rémével is szembe kell néznie.

A tájékoztatón szintén részt vevő Demeter Márta, az MSZP XIV. kerületi önkormányzati képviselőjelöltje aláhúzta: az MSZP tiltakozik az életszínvonal Zuglóban is érezhető csökkenése ellen, ami elsősorban az élelmiszerárak emelésének és a közüzemi számlák drágulásának, illetve a munkabérek visszaesésének tudható be.

Kérdésre válaszolva elmondta, a kilakoltatások elleni fellépés jegyében olyan helyi és országos megoldásokat dolgoznak ki, amelyek segítenek a probléma megoldásában.

Demeter Márta emlékeztetett: a kerületben április 10-re írtak ki időközi választásokat, mivel - mint mondta - a fideszes Garaba Imre "becsapta és cserben hagyta a kerület lakóit", amikor lemondott mandátumáról.

Szanyi Tibor szintén kérdésre reagálva hozzátette, hogy Gyurcsány Ferenc pénteki beszédében azt a víziót mondta el, amelyet a szocialista párt is hónapok óta hirdet.

A szocialista politikus szerint ezt mutatja például, hogy az embereknek az MSZP szerint is vállalniuk kell egy bizonyos önrészt a saját egészségük érdekében, továbbá a párt is a kétkulcsos adórendszer mellett kötelezte el magát.


Olvasóink írták

 • 9. load 2011. február 21. 08:48
  „Egy hír az Origo-ról:
  Márciustól segítség nélkül maradhatnak a látásukat elvesztő emberek, miután veszélybe került az őket a látássérült életre felkészítő hét regionális központ működése. Az illetékes minisztérium szerint az előző kormány hibázott, mert nem biztosított pénzt a központok fenntartására, egy, a kormányváltáskor készült dokumentumból viszont kiderül, hogy az előző kormány összesen 4,5 milliárd forintot elkülönített erre a célra, a pályázatok kiírása tavaly mégis elmaradt. Egy központ már bezárt, a többiek két héten belül lehúzzák a rolót.
  http://www.origo.hu/itthon/20110216-bezarhatnak-a-latasserult-rehabilitacios-kozpontok-a-penz-nelkul-maradas-hattere.html”
 • 8. meir 2011. február 21. 03:34
  „-marpedig igaz amit mond!!
  -es meg fognak tobben is ehezni ott!!
  meglatjuk az 1-eves Fityesz kormanyzas evfordulojan mikent kiabaltok kigyot-bekat rajuk!!
  akkor majd erre visszakerdezek jo??!”
 • 7. load 2011. február 20. 12:41
  „1. Szabra
  Nem.
  Szanyi elvtárs arra a 16 milliárdra gondolt, amivel csökkenteni akarják a Munkaerő-piaci Alapot.
  Akkor ugyanis leállnak a közmunka programok.”
 • 6. pancser 2011. február 19. 20:58
  „Szanyi nagyon pofátlan, nagyon nagyon pofátlan, méltó volt főnökéhez Gyurcsány Ferenchez!”
 • 5. Pofátlan 2011. február 19. 16:10
  „És még mennyien fognak éhezni a Medgyesi-Gyurcsány-Bajnai banda és Szanyi elvtárs ténykedéseinek utóhatásaként.Különben az élelmiszerárak emelkedésére kár hivatkozniuk, világjelenség.”
 • 4. janika 2011. február 19. 15:47
  „Szerintem a hatalomra juttatott FIDESZ nem képes az országot és lakóit nyomorba döntők ellen eljárni. Minek nekik a hatalom? Ja, hogy négy- öt állásból dőljön nekik a lé?”
 • 3. fortuna54 2011. február 19. 14:47
  „Hogy nem sül le a bör,ennek a tibinek a pofájárol.Azt mondaná már el,mennyi adóságot hagytak a jelenlegi kormányra?Teli ugasák Brüszelt az ilyen hazugságokal,s a nyugati szocik is segítenek benne.Itt nyugaton is csak kritizálni tudnak,de két év kományzás után,eladósittyák az országot.Menjen ez a tibi a börtönbe károgni,ot több elvtársa halgathassa hülye dumáját.”
 • 2. AHA 2011. február 19. 14:30
  „Első hivatalos éhező a ballib újságírás gyöngyszeme, a sajtószabadság leghiteltelenebb védelmezője Bakács Tibor.
  Nokiás és viszkis dobozból származó jövedelemből lehet támogatni őket, Szanyi kapitány!”
 • 1. Szabra 2011. február 19. 13:03
  „Abból a 2.500 milliárd forintból ( amit a Bajnai Gordon hitelfelvételének törlesztésére kell évente visszafizetni ) mennyi embert lehetne élelmezni Szanyi elvtárs?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: törvénysértő egy fideszes képviselő álláshalmozása

A Jobbik az Országgyűlés összeférhetetlenségi bizottságához fordul, mert szerintük Sebestyén László Fideszes országgyűlés képviselő összeférhetetlen módon dolgozik egy állami cég vezetésében. Tovább olvasom