Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Szalainé előzetesbe kerül

Kezdeményezte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Szalainé Szilágyi Eleonóra volt BKV-s humánpolitikai igazgató előzetes letartóztatásba helyezését - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.

Szalainé kilencoldalas vallomást tett, amelyben válaszolt a nyomozók kérdéseire. A volt humánpolitikai igazgató a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen is panasszal él - mondta el az MTI kérdésére Tafferner Éva, aki azonban a vallomás tartalmáról nem beszélt.

Ismertette: szerdán a BRFK gazdaságvédelmi nyomozói előállították, majd őrizetbe vették a BKV Zrt. egykori humánpolitikai igazgatóját. A rendőrök Szalainé budapesti lakásán házkutatást tartottak, ennek során lefoglaltak egy számítógépet és iratokat.

Még a késő esti órákban Szalainét gyanúsítottként hallgatták ki különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával, Tafferner Éva közlése szerint kifejezetten a több mint 86 millió forintos végkielégítése miatt.

"A nyomozás megállapította, hogy ennek a végkielégítésnek a felvétele, a kiutalása, az odaítélése, több pénzügyi- illetve munkaügyi szabályt megsértett" - mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a volt humánpolitikai igazgató közös megegyezéssel távozott a BKV-tól, majd szinte azonnal, néhány nap múlva visszafoglalkoztatta őt a közlekedési vállalat.
Szalainé két külön bankszámlájáról 54 millió forintot zároltak a nyomozók - mondta.

Tafferner Éva elképzelhetőnek nevezte, hogy Szalainé végkielégítése ügyében a következő napokban további személyeket hallgat meg, illetve gyanúsít meg a rendőrség. Kitért arra is, hogy a BKV-val kapcsolatos nyomozásokban a következő napokban további gyanúsítások várhatók, de ezek időpontjáról és az érintettek személyéről nem beszélt.
Szalainé Szilágyi Eleonóra végkielégítésére és továbbfoglalkoztatására 2009 júliusában derült fény, amikor a Magyar Nemzet azt írta: a humánpolitikai (hr) igazgatónak hiába fizettek ki 2008 márciusában - a prémiumokkal együtt - mintegy százmillió forint végkielégítést, havi 1,2 milliós fizetéssel a cég tovább foglalkoztatta.

A napilap cikke nyomán Kocsis István vezérigazgató és Hagyó Miklós (MSZP) akkori BKV-ért felelős főpolgármester-helyettes is vizsgálatot indított. A BKV július 27-én mondott fel egykori humánpolitikai igazgatójának.

Ezt követően több BKV-s vezetőről derült ki, hogy több tízmillió forintos végkielégítést kapott, a cég pedig elkezdte átnézni bérezési és jutalmazási rendszerét és átvizsgált minden, 2007. januártól kifizetett végkielégítést.

Szalainé ügye nyomán több vezető is távozott a közlekedési társaságtól, mások mellett Balogh Zsolt korábbi általános vezérigazgató-helyettes, aki megbízott vezérigazgatóként aláírta Szalainé továbbfoglalkoztatását.

A BKV belső ellenőrzése is vizsgálatot indított, amely 2009 augusztusában megállapította: a volt hr-igazgató nem volt jogosult a végkielégítésre, mert már nyugdíjas volt és fel is vette 200 ezres nyugdíját, amikor megkapta végkielégítését.

Szintén a belső ellenőrzés indított vizsgálatot 86 ember ellen, akiknek menedzserszerződésük volt, vagy 10 millió forintnál nagyobb végkielégítést kaptak. A jogosulatlan végkielégítések kifizetésével a BKV-t becslések szerint több százmillió forintos kár érte.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. phanelproly 2010. január 09. 20:30
  „Úgy látszik a gazságszolgáltatás is a váltás szelét érzi.”
 • 34. Imcsi 2010. január 09. 14:52
  „Ez ügyben nincs jelentősége az elkövető politikai nézeteinek, vallási hovatartozásának, életkorának, magasságának, testsúlyának, lakhelyének, családi állapotának stb!”
 • 33. jánosi 2010. január 09. 09:16
  „30.
  Ha nem hiszed el, akkor elnézést. De tudod leírod és van akinek már csak a nevezett párt marad az
  agyában : nahát ezek is ! Tudod a klasszikus kabátlopás szindróma ..............
  Abban igazad van, hogy a lopás pártsemleges.”
 • 32. Fürgeszarvas 2010. január 09. 05:54
  „gyagyástóni(31) ! Ha pl. valaki bűncselekményt követ el, és hívő ember , akkor az nem azt jelenti,hogy az összes hívő bűnös , hanem azt jelenti , hogy az az adott személy bűnös a gyülekezeten belül ! Nem szabad soha általánosítani , mert az rossz irányba viszi el az egyébként legjobb szándékú embert is véleményem szerint !”
 • 31. gyagyástóni 2010. január 08. 22:31
  „30. hozzászólás Fürgeszarvas 2010.01.08. 22:00
  "Tehát a bűnt célszerű kiemelni,és nem a párttagságát,mert a kettőnek azért nem sok köze van egymáshoz !"
  Sajnos, sok köze van hozzá!
  Különben elolvastam végig, de az írásod nem győzött meg róla, hogy nem hiszed el!”
 • 30. Fürgeszarvas 2010. január 08. 22:00
  „28-29 ! Ha az első mondattal megvagytok,tovább kellene olvasni a folytatást is,ha nem okoz nehézséget !”
 • 29. jánosi 2010. január 08. 20:22
  „Hát igen ! szalainé fideszes ....... meg cuslág, hunwald, bkv mind illegalitásban fideszesek !
  Meg OV eladta az IMF adósságot százezer kinaiért .......... elképesztő baromságok ! És van
  aki beveszi, mert le van írva valahol.
  Beindult a piszkos kampány ! Elvtársak ez a harc lesz a végső ................”
 • 28. gyagyástóni 2010. január 08. 19:56
  „27. hozzászólás Fürgeszarvas 2010.01.08. 19:13

  "Most olvastam az egyik hírportálon,hogy Szalainé Fideszes !"
  Ezt te el is hiszed, mert én meg a római pápa vagyok akkor!”
 • 27. Fürgeszarvas 2010. január 08. 19:13
  „Diák(10) !Most olvastam az egyik hírportálon,hogy Szalainé Fideszes ! El kellene gondolkodni azon,hogy érdemes e valakit azonnal felcímkézni , rásütni valamilyen párthoz tartozásának a bélyegét.mert visszafelé sülhet el a puska , és a nyúl lövi le a vadászt ! Ez esetben azt hiszem ez történt ! Szerintem,ha valaki bűnös,nem azért bűnös,mert valamilyen pártnak a tagja,hanem azért,mert egyszerűen emberileg ilyen,éppen olyan gyarló,mint sok más ember ! Tehát a bűnt célszerű kiemelni,és nem a párttagságát,mert a kettőnek azért nem sok köze van egymáshoz !Az általánosítások félrevezethetik az embert !”
 • 26. fióka 2010. január 08. 14:56
  „Itt az egész 8évre visszamenőleg az országot irányító politkusokat börtönbe kellene zárni...a francokat csinálni nekik munkatábor azt ott nyomhatják nehogy még a börtönük költségét is a mi adónkból vegyék el mikor tönkretették az országot a saját számla meg csak dagad.”
 • 25. Dr.Horváth 2010. január 08. 13:18
  „És még csodálkoznak, hogy az átlagfizetésű kisemberek zsebében kinyílik a bicska? 84 milka végkielégítés, atyaisten. Persze, ez valószínűleg csak nekem sok. A jogosulatlanul felvett pénzt kamatostul vissza kell fizetni, meg a csalásért még néhány év börtön, + mellékbüntetésként jókora pénzbüntetés. Kb. ennyit érdemel a nő.”
 • 24. janika 2010. január 08. 10:52
  „Ilyen alapon, akik saját maguknak szavazzák meg a juttatásaikat és veszik fel az ellenérték nélküli javadalmazásaikat ép olyan bűnösök mint, akiket ezért már letartóztattak. Rájuk is sor fog kerűlni?”
 • 23. fióka 2010. január 08. 09:37
  „Ki mer velem fogadni hogy pár hónap múlva megszünnek a cikkek a médiában lassan feledésbe burkolják,de ő már addigra háziőrizetben élvezi mindennapjait"soha nem fog börtönbe ülni" és a pénz soha nem fog visszajutni a BKV-hoz.Nagyon jó piár fogás a választások előtt a korrupció elleni küzdelem cirkuszi előadása.”
 • 22. Reális 2010. január 08. 09:25
  „Amíg nem lesz igazi elszámoltatás és felelősségrevonás,addig csak tocsogunk a korrupcióban,trükkök százaiban,meg hazugságos reggelekben,éjjelekben, és estékben!”
 • 21. mc 2010. január 08. 08:47
  „10. Diák 2010.01.07. 22:23
  Korrupciorol szo sincs. A BKV és a MÁV hivatalos MSZP és SZDSZ kifizetöhely, politikusi nyugdijkassza.

  Nem mondod ?!”
 • 20. mc 2010. január 08. 08:41
  „Van egy sejtésem. Öt év múlva felmentik, leporolják és tán még kitüntetést is adnak mellé...
  Netán kárpótlást.

  (Princz, Kulcsár, stb)”
 • 19. ladiszlo 2010. január 08. 08:21
  „Mocskos tehén,most megtalálta azt a helyet ahova való!!!!!!”
 • 18. hokiel 2010. január 08. 07:56
  „Ez jó. Nagyon félünk a folytatástól, meg az is látszik, hogy fordulni fog a világ, és jól van ez így..”
 • 17. viperetta335 2010. január 08. 05:50
  „Ha egy győri egyházi iskola konyháján,ahol főznek,a személyzet cirka 15 év óta ugyanaz,az nem azért van,mert ez annyra magasröptű munka,hanem azért,mert onnan hordják haza a kaját.Aki egyszer a BKV-hoz be tudott kerülni,az kikerülni szintén nem akart,hiszen ha már egyszer onnan lehetett lopni,akkor miért ne lopott volna?Sokat.”
 • 16. maradando 2010. január 08. 02:27
  „A keserves kétkezi munkával megadóztatott 32 millióját,viszont szabadon felhasználhatja .200-ezer forintos szerény nyugdiját hivatott kiegésziteni ez a pár milliócska.Gyűjtsünk szegény Szalainénak hogy az űgyvédi díj ne rázza meg a konyhai költségvetését . :-((”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszüntetné a Fidesz az MTI-t

Ha meglesz a kétharmad, a Fidesz összevonná a Magyar Rádiót, a Magyar Televízót és a Duna… Tovább olvasom