Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 33°C Még több cikk.

Szalai Annamária törvényi kötelezettségének tett eleget

Törvényi kötelezettségének tett eleget Szalai Annamária, amikor elfogadta a Fidesz képviselőcsoportjának meghívását a frakció hétfői ülésére, hiszen a megbeszéléseken a Médiatanács elnöke leendő jogalkalmazóként nyilvánított véleményt a médiatörvény tervezetéről - olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A kommünikét a hatóság kommunikációs igazgatósága arra reagálva adta ki, hogy a nap folyamán az LMP közleményben szólította fel Szalai Annamáriát, az NMHH elnökét: nyilatkozzon arról, részt vett-e a Fidesz hétfői frakcióülésén.

Ha igaz, hogy a Médiatanács elnöke részt vett a Fidesz frakcióülésén, akkor ezzel megsértette a médiatörvényt, amely kimondja, hogy a Médiatanács elnöke pártpolitikai tevékenységet nem folytathat - olvasható az LMP közleményében, amelyben azt is kijelentik: egy párt zárt frakcióülésén részt venni "nem más, mint pártpolitikai tevékenység."

Az NMHH később kiadott közleménye rámutatott arra, hogy a hatóság elnöke részvételével törvényi kötelezettségének (Rttv. 41§ (1) e pontja) tett eleget tett, továbbá az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló hatályos jogszabály értelmében járt el, amely kimondja, hogy "az állami szervek kötelesek az országgyűlési képviselőket megbízatásuk ellátásában támogatni, és részükre a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni".

Az NMHH közleménye azt is megjegyzi: ha az LMP frakciója meghívja Szalai Annamáriát a saját frakcióülésére, ő azon is szívesen részt vesz.
A Fidesz hétfői frakcióülésén, Lázár János frakcióvezető megfogalmazása szerint "rövid polémia" után a képviselők döntöttek arról, hogy elfogadják Rogán Antal országgyűlési képviselő, a médiatörvény-tervezet előterjesztője javaslatát, mely szerint az alkotmányban rögzítik az NMHH elnökének rendeletalkotási jogát.

Olvasóink írták

 • 4. Boli 2010. december 22. 21:34
  „http://index.hu/kultur/media/2010/12/22/fuhrerstaat_lett_magyarorszag_a_nemet_lapok_szerint/ No comment...”
 • 3. fióka 2010. december 22. 08:39
  „http://www.youtube.com/watch?v=5oUv5PGoCss&feature=player_embedded#at=362”
 • 2. miracle 2010. december 21. 20:40
  „háté
  Megelőztél. Ha tényleg ezért ment volna, akkor már előtte tudta volna, hogy miért van ott, vagyis rögtön tudott volna reagálni.”
 • 1. háté 2010. december 21. 20:17
  „Ja kellet több óra, mire kitalálták a" megoldást" az ökörségre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

40 milliárdos veszteség idén a MÁV-csoportnál

A MÁV-csoport a 2010-es évet mintegy 40 milliárd forint veszteséggel zárja. Tovább olvasom