Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Szalai Annamária: nem kell félteni a sajtószabadságot

Szalai Annamária szerint nem kell és nincs mitől félteni a sajtószabadságot.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este azt mondta: a sajtószabadság korlátozására nincs szándék, s az egy XXI. századi demokratikus jogállamban, ahol rengeteg televízió- és rádióadó, nyomtatott és internetes lap működik, lehetetlen is.

Az a cél, hogy a hazai médiavilág egészében legyen kiegyensúlyozott - mondta az interjúban Szalai Annamária, hozzátéve: "nincs semmi gond" az ATV vagy a Hír Televízió véleményműsoraival, és a kereskedelmi televíziókra vonatkozó szabályok ezután sem szigorodnak, legfeljebb a jogalkalmazás válik szigorúbbá olykor, például a kiskorúak védelme érdekében.

Szalai Annamária arra is kitért, hogy az Országgyűlés előtt lévő "médiaalkotmányból" egy, az előterjesztő által is támogatott módosító indítvánnyal kivették a válaszadási jogot megalapozó rendelkezést. Mint mondta, noha az Európai Unió médiairányelve előírja egy hasonló intézkedésnek a nemzeti jogrendbe illesztését, az megtörténhet a polgári törvénykönyv módosításakor is. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a vélemények "korrigálásától" sem kell félni, mivel az csak meghatározott esetekben és eljárással válhatna lehetségessé a későbbiekben is.

"Valaki komolyan mondja, hogy a Washington Postnak eszébe jut, hogy a médiatörvényről írjon?" - fogalmazott Szalai Annamária, megerősítve: véleménye szerint a magyarországi médiaszabályozást kifogásoló külföldi újságcikkek mögött sok esetben jó nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező hazai politikusok állnak.

A médiahatóság elnöke kérdésre ismét kijelentette: nem vonják össze a közszolgálati médiumokat, helytelennek tartja azonban, hogy azok egymással versenyeznek. Ezért - folytatta - a megalkotandó közszolgálati kódex rögzíteni fogja az egyes közmédiumok feladatait, így a nézők számára is világossá válik például az, hogy mi a közszolgálati tévécsatornák profilja.

Olvasóink írták

 • 5. janika 2010. augusztus 19. 17:05
  „Hol van itt a sajtó szabadság? habár egy-egy sajtó-hírre a hatóság úgy sem reagál.Ahhoz, azt olvasni is kellene nem csak a töpörtyűt csomagolni bele.”
 • 4. fióka 2010. augusztus 18. 14:03
  „Szalai Annamária---egy hazug idiota eszetlen pi..a”
 • 3. lacuslaszlo 2010. augusztus 18. 08:00
  „a pornósat sem?????????? főleg nem!”
 • 2. piteam 2010. augusztus 18. 05:19
  „Kivéve,Tóle !”
 • 1. Komissar 2010. augusztus 17. 22:25
  „Pont ez a ribi ugat itt demokratikus, meg egyéb utakról?
  Hát ki volt az, aki frekvenciát szavazott meg életképtelen pártrádióknak?
  És jutalma, mint a bolsevik időkben: felfelé bukik. Lásd: elnök lett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádemelési javaslat a csepeli kettős emberölés ügyében

Befejezte a nyomozást és vádemelést javasol a rendőrség a csepeli kettős emberölés ügyében -… Tovább olvasom