Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Szakmaközi

egyeztetést tartottak

Hajléktalanellátással kapcsolatos szakmaközi egyeztetést tartott a Soproni Családsegítő Intézet a téli krízisidőszak előkészítéséről és az együttműködés konkretizálásáról.
A családsegítő intézet a hajléktalanellátás téli krízisidőszakáról tartott egyeztetést, melyen részt vettek az érintett szervezetek képviselői. A hajléktalanellátás négy területe, a mentőszolgálat, a rendőrkapitányság, az Erzsébet-kórház, a gyámhivatal, illetve a megyei diszpécserközpont képviselői a korábbi évekhez hasonlóan az együttműködés lehetőségeit kutatták. Mint megfogalmazódott, közös érdek a konkrét esetek mielőbbi rendezése, a veszély elhárítása, az ártalomcsökkentés. A mentőszolgálat vezetője, dr. Zergi Nóra felajánlotta, hogy a szolgálat elsősegély-tanfolyamot szervez a többi egység képviselőinek. Tutuntzisz Ákos utcai szociális munkás pedig arról tájékoztatott, hogy az utcán élők segítéséhez egy új gépkocsi áll rendelkezésükre, amely lehetővé teszi az eddiginél nagyobb terület bejárását a késő esti órákban is.
– A november és március közötti időszak kiemelt fontosságú a hajlékta-

lanellátásban – mondta el az egyeztetés eredményeiről Palotai Rita, a családsegítő intézet igazgatóhelyettese. – Fontos tudni, hogy nemcsak a különböző intézmények nyújthatnak segítséget krízishelyzetbe került hajléktalanok számára. A diszpécseri szolgálat vezetője és munkatársaink tapasztalata, hogy sok esetben a lakosság is hozzájárul a gyors intézkedésekhez azzal, hogy jelzést ad a bajbajutottról. A veszélyhelyzet elhárítása nemcsak a hajléktalanokkal kapcsolatban fontos, hiszen sok esetben az egyedülálló, idős emberek is kiszolgáltatott, életveszélyes helyzetbe kerülhetnek.
A Nyugat-dunántúli Regionális Diszpécserszolgálat 96/512-309-es telefonszámán várják a lakossági bejelentéseket, itt 24 órás szolgálat működik a leggyorsabb és legmegfelelőbb intézkedésre. – Sopronban a Hajléktalanok Átmeneti Szállásának (Kossuth Lajos u. 10.) telefonszámán is lehet bejelentést tenni, ez az 506-403 – folytatta az igazgatóhelyettes. – A téli hideg időre való tekintettel minden hajléktalan éjszakai ellátásáról gondoskodnak munkatársaim, további lehetőséget jelent a nappali melegedő (Magyar u. 25.) 9 és 17 óra között. Az éjjeli menedékhelyen (Kossuth Lajos u. 10.) 18 órától reggel 8-ig tartózkodhatnak a szolgáltatást igénybe vevők. Telefonos bejelentés esetén a szakembernek szüksége lehet néhány információra például a bajba jutott személy állapotáról, ezért mindig célszerű az érintettel beszélni, megkérdezni, hajléktalan-e, fáj-e valamije. A pontos tájékoztatás hozzájárul a leggyorsabb és legszakszerűbb ellátás megszervezéséhez. Téli krízisidőszakban a gyors intézkedésnek, az „időnek” fontos szerepe van, olykor életek múlnak rajta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó figyelmeztetés - utolsó következtetés

Senki ne olvassa ki soraimból, hogy akármilyen hősi pózban akarnék tetszelegni! Ötven esztendeje… Tovább olvasom