Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Szakmai rang és dicsőség dolga

Megkésve bár, de a szakképzésben is eljött a rendszerváltoztatás ideje. A legnagyobb felhajtóerő e téren is a gazdaság, mely évek óta jól képzett munkaerőért kiált.
Megkésve bár, de a szakképzésben is eljött a rendszerváltoztatás ideje. A legnagyobb felhajtóerő e téren is a gazdaság, mely évek óta jól képzett munkaerőért kiált. A változások legfőbb generálója Csongrád megyében is a kereskedelmi és iparkamara (CSMKIK), mely – egyre több állami jogosítványt megszerezve – a piac igényei szerint igyekszik beleszólni a szakképzésbe, ellenőriz, számon kér, minősít. Alakul a struktúra, kerekedik a szakképzési szakértői névjegyzék, melybe a szakmák legjobbjainak jelentkezésére számítanak.

A szakértőkre hamarosan komoly feladat vár, ők képviselik a kamarát, vagyis a gazdasági élet szereplőit a különféle, szakképesítést nyújtó vizsgabizottságokban. Több száz szakmáról van szó. A képzési helyszínek ellenőrzésében a kamara szintén számít szakértőire. Szügyi György, a CSMKIK szakképzési és oktatási munkabizottságának elnöke magasra teszi a mércét, mint elmondta, azok jelentkezésére számítanak, akik szeretik munkájukat, büszkék tudásukra, s szívügyüknek tekintik a szakképzés színvonalának emelését.

(Pályázati adatlap letölthető a www.csmkik.hu honlapról, vagy beszerezhető Haraszti Gábor szakképzési tanácsadótól a kamara oktatási igazgatóságán.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holland győzelem a szerbek ellen

Hollandia szokásos labdatartó játékát kiválóan játszva gyors szélsőinek köszönhetően legyőzte a… Tovább olvasom