Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Szakítópróba

Egy szerelmes, ifjú pár mézesheteit a lány szülei szaboltálják, a lány régi barátjának segítségével. Ő az ügy érdekében minden eszközt bevet: minél sportszerűtlenebb, annál fájdalmasabb, és minél fájdalmasabb, annál hatásosabb. 

Vannak házasságok, amelyek esélytelennek tűnnek. Mi közös lehetne például Sarah-ban és Tomban? Sarah gazdag és elkényeztetett, Tom szegény és csöppet sem jól nevelt. De találkoznak, a lány a fiú karjába ájul (elvégre fejen találja egy baseball-labda), és attól kezdve tudják: az ég is egymásnak teremtette őket.
Csak Sarah szülei nem akarnak belenyugodni ebbe. Amikor az ifjú pár elindul európai nászútjára, utánuk küldik a lány régi barátját. Peter feladata egyszerű: bármi áron tegye tönkre ezt a házasságot! A srác már úgyis régen szerette volna rátenni a kezét Sarah-ra, úgyhogy az ügy érdekében minden eszközt bevet: minél sportszerűtlenebb, annál fájdalmasabb, és minél fájdalmasabb, annál hatásosabb. Párizs és Velence hamarosan romokban hever, a vén kontinensen minden a feje tetején áll, s ha véletlenül volna még valami, ami nem gyulladt fel vagy nem esett vízbe, azt biztosan feldagadt és csúnyán sajog. De Sarah és Tom szerelme csak nem akar elmúlni…

Infó
 

A történetet Sam Harper saját olaszországi nászútja inspirálta, mely tizenöt évvel ezelőtt a filmbelihez hasonlóan zaklatottra sikerült.
„Rögtön az első napon összebalhéztunk a feleségemmel - meséli nevetve a forgatókönyvíró. - Csodálatos helyek és élmények vártak ránk egy teljes hónapon át, de mi végig egymás torkának ugrottunk. Az út végén a feleségem meglehetősen kétkedő pillantásokat vetett rám, hogy talán jól bevásárolt velem. Szerencsére a mai napig együtt vagyunk.

Miután Harper a végső finomításokat is elvégezte a forgatókönyvön, a főszereplőt alakító színész személyén kezdtek töprengeni. A filmesek első és egyetlen jelöltje Tom szerepére Ashton Kutcher volt. „Ashtonnak kitartó rajongótábora van a „That ’70s Show" és a Hé, haver, hol a kocsim? óta - mondja a producer. - Szerencsére most éppen egy olyan munkára vágyott, melyben sokoldalúságát és komikusi képességeit egyaránt megmutathatja."

A főszereplő után a rendező kiválasztása következett, erre a feladatra olyan személyt kerestek, aki a történet helyzetkomikumait és romantikus szálát ügyesen egyensúlyban tudja tartani. A rendezői széket Shawn Levy foglalhatta el, ő korábban a Minden hájjal megkent hazug című nagy sikerű filmmel debütált. „Az a film az érzelmes és a vígjátéki helyzetek érdekes kombinációja volt, és ugyanezt szerettük volna viszontlátni a mi filmünkben is - mondja a producer.

Brittany Murphy korábban többször is játszott sodródó figurákat drámai filmekben, így nem csoda, ha egy könnyed, romantikus vígjáték különösen vonzó feladatot jelentett most számára. „Izgalmas dolog olyan filmben részt venni, ahol lehetőségem nyílik megnevettetni az embereket - mondja. - Ki ne akarna eljátszani egy tetőtől talpig szerelmes nőt, aki éppen férjhez ment? Mindig nagy rajongója voltam a romantikus vígjátékoknak, ez a szerep pedig lehetővé teszi, hogy új fejezetet nyissak a pályámon."

„Brittany és én mindketten nagyon nyitottak vagyunk, az idők végezetéig el tudnánk üldögélni és beszélgetni - mondja Kutcher. - Nagyon jól tudtunk együtt dolgozni, mert Brittany valami különös belső képességgel egy kapcsolat érzelmi oldalát ragadja meg, én viszont ugyanannak a kapcsolatnak a komikus elemeit tudom kiemelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szörnyek keringője (Monsters Ball)

A Szörnyek keringője az emberi sorsok szövevényes és kiszámíthatatlan egybefonódásának története. A… Tovább olvasom