Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Szakértő pályázók

A saját erővel együtt 1200 milliárd forintot tesz ki az a pénzösszeg, amelyre hazánk a EU-csatlakozás utáni három évben pályázhat. A felzárkózási folyamatot összehangoló Nemzeti Fejlesztési Tervről Baráth Etele államtitkár nyilatkozott.
Baráth Etele
Az MSZP-s politikus elmondta: azok az országok pályázhatnak a kulturális, az infrastrukturális, az oktatási, a környezetvédelmi és a többi főbb terület fejlesztésére létrehozott pénzekre, amelyeknek a GDP-átlaga az uniós átlag 75 százaléka alatt van. Ilyen a legfejlettebb magyar térség is.
A terv első ütemében harminc-ötven helyen hoznak létre márciustól szakértői munkacsoportokat, amelyeknek feladata lesz a pályázni szándékozók felkészítése és az adott pályázatok kidolgozása. A második ütemben, szeptembertől a munkacsoportok hálózatának kialakítására kerül sor.

Az úgynevezett PDF-tervet – vagyis a szakértői háttér megteremtését – 27 millió euróval támogatja az EU. A terv szerint a 2004-es csatlakozásra már készen állnak a beadható pályázatok. A tervért felelős Baráth Etele szerint a régiók fejlettsége közötti eltérés meghatározó lesz a pénzek elosztásában, hiszen például az Észak-Dunántúl 3,2-szer fejlettebb a Dél-Alföldnél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előkerült a 8 és fél ''alternatív'' zárójelenete

Negyven évvel a film megjelenése után kerültek elő Gideon Bachmann újságíró archívumából azok a… Tovább olvasom