Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Szakemberhiánnyal küzdenek Beleden

A beledi Wiedenmann kft. a Rábaköz legnagyobb beruházására készül. A négy–ötszázmillió forintért létesülő üzemcsarnokba mintegy száz dolgozót várnak, ám nem találnak szakembert a környéken.
Idén ünnepli tizenötödik beledi évét a gépgyártással foglalkozó Wiedenmann kft. Pálkövi Tamás cégvezető elmondta: a Rábaköz egyik legnagyobb beruházásával ünneplik a jeles évfordulót, hiszen több mint négyszázmillió forintos beruházással egy új üzemcsarnokot létesítenek beledi telepükön. – Jelenleg a logisztikai tervezés folyik, a konkrét lépésekre május környékén kerül sor – mondta a cégvezető. Lapunknak újabb jó hírrel is szolgált Pálkövi Tamás, hiszen az új csarnokba mintegy száz dolgozót várnak az elkövetkezendő években. Az örömbe azonban egy kis üröm is vegyül.
– A csarnokba többnyire fémipari szakembereket várunk, így hegesztőt, lakatost, mezőgazdasági gépszerelőket és egyéb vas-

ipari szakmákban dolgozókat – mondta Pálkövi Tamás. Hozzátette: számára is meglepő azonban az, hogy a környékbeli álláskeresők közt nem találnak szakembereket. – A beruházás elindult, ezért nem tudunk csak arra várni, hogy a környék szakiskolái kineveljék a megfelelő gárdát az új üzembe – mondta a cégvezető. Megoldásnak a nemrég beindult beledi felnőttképzési centrum kínálkozna.
– A Wiedenmann csarnokába mind a beledi álláskeresőket, mind a jelenleg eljárókat várnánk vissza – mondta Tompáné Balogh Mária polgármester. Hozzátette: amennyiben sikerülne bevonni a beledi álláskeresők jó részét, azzal akár meg is szűnhetne a helyi munkanélküliség. Átképzésükre a nemrég megindult beledi felnőttképzési centrum lenne a legalkalmasabb, ám jelenleg még a tervezés stádiumában van az együttműködés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Küzdelem az iskoláért

A harkai képviselő-testület úgy döntött, mindent megtesz a község iskolájának jövőjéért. Az… Tovább olvasom