Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Száguldó cirkusz

"Évről évre felvetődik a kérdés, kell-e nekünk a Forma–1? Visszatérül-e országkép-fényesítésben a beletett jelentős összegű állami támogatás? Kell! Bővebben: nagyon kell."
Évről évre felvetődik a kérdés, kell-e nekünk a Forma–1? Visszatérül-e országkép-fényesítésben a beletett jelentős összegű állami támogatás?
Kell! Bővebben: nagyon kell.

Kár volna ezt a hosszú, izgalmakban bővelkedő sorozatot megszakítani, amely úgy kezdődött, hogy a maga területén felért egy vasfüggönylebontással. Óriásit domborított a magyar a világ előtt azzal, hogy a kommunista táboron belül először kaphatta meg a futam rendezési jogát, s megépítette az akkor egyik legmodernebbnek számító versenypályát. Kevesen tudják, de nemcsak a Balaton partján randizott akkoriban a két tábor, az NSZK és NDK állampolgár, hanem Mogyoródon is.

Emlékszem, milyen büszke volt katonatársam 1986-ban, hogy a verseny rendezőgárdáját erősíthette, ő volt az egyik zászlólengető a pálya mentén. Irigyeltük is nagyon, amikor rendszeresen kimenőt kapott a felkészítésre. A pályát mindenki a magáénak érezte. Még a prostituáltak is – ha jól emlékszem, ott épült fel az ország első legális piroslámpás negyede, alkalmi (balkáni) bódékkal, de már szigorúan a piac igényei szerint.

Azóta megszoktuk, hogy néhány napig ránk figyel a világ augusztus elején, felbolydul Budapest és környéke – van, aki el is menekül a fővárosból –, de már hiányozna, ha nem lenne. Olyan jót lehet szunyókálni ebéd után a televízió előtt is a huszadik-negyvenedik kör alatt egy-egy kevésbé izgalmas versenyen, hogy már az is hiányozna.
Volt, hogy már Budapestre érkezve eldőlt a Forma–1, olyan toronymagasan vezetett az első, s az bizony meglátszott a nézőszámon is. Mogyoródon és a képernyők előtt is. Most csupán két pont a különbség a csodagyerek Hamilton és tapasztaltabb csapattársa, Alonso között, így biztosan nem maradunk izgalom nélkül. És ha van izgalom, „cirkusz", akkor könnyebben lenyeljük, hogy egy hűsítő jégkrém legalább hatszáz forintba kerül a helyszínen, míg az energiaitalra 1400 forintot kell áldozni. A kávé ötszáz, a sör – deciliterje – kétszáz forint.
Kicsit drága, de a mienk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 08.02.

Tovább olvasom