Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Szafari stílus a lakberendezésben

Barátságos, meleg, mégis egzotikus hangulatot teremthetünk otthonunkban, ha segítségül hívjuk a szafari stílus különleges jegyeit, jellegzetességeit. Az ismert vadminták mellett a természetes anyagokon van a hangsúly.   

Rattan - szép és kényelmes   

Van egy anyag, ami az XX. század eleje óta újra és újra előtör, maga mögé utasítva a fűzfavesszőt. Ez az anyag a rattan néven ismertté vált nád, amit a spanyolnád rostos belsejéből nyernek. Délkelet-
Kattintson a képre!
Afrikából, Indonéziából és Malajziából származik, s mivel szára nem egyenes, hanem tekeredik, több mint 100 méter (!)  hosszúra is megnő. A szárat először megkopasztják, és lehántolják, ezután hőkezelés következik, ennek hatására válik a nád könnyen hajlíthatóvá. Érdekessége, hogy a rattan nem recseg!

Nagy előnyük a rattanból készült bútoroknak, hogy karakteres megjelenésük ellenére bármilyen stílusú berendezéshez társíthatók. Így utólag is színesíthetjük otthonunkat egy jól megválasztott fonott bútorral, legyen az fotel, polc vagy komód. Még ma is erősen tartja magát az a nézet, hogy ezek a bútorok kizárólag teraszra esetleg verandára valók, pedig igazán barátságos enteriőröket alakíthatunk ki a lakásban is a távoli országokból, elsősorban Indonéziából származó bútorokkal. Sokan idegenkednek a fonott bútortól, nem bíznak a szilárdságukban, tartósságukban, ám jó minőségű bútornál nincs mitől tartaniuk: kényelmes, és megfelelő gondozás mellett egy életen át örülhetünk neki.

Szőnyeg Afrikából

Kattintson a képre!

A szafari stílusú lakásba, szobába természetes anyagból - például kókuszrostból - készült, kicsit durva felületű szőnyegek illenek igazán. Aki nem szereti a rusztikus felületeket és szívesen heverészik, üldögél a földön, annak puhább felületű, de vadmintával megbolondított 

Kattintson a képre!
szőnyeget ajánlunk.


A szőnyeg kiválasztásánál ügyeljünk arra, hogy a nagy felületek felerősítik mindenféle minta és szín hatását, így csínján bánjunk például a leopárdmintával, mert könnyen "agyonnyomhatja" különösen a kicsi szobákat!
Ha nem akarunk lemondani az állatmintáról, de a szolidabb megoldások felé hajlunk, válasszunk olyan zőnyget, amelynek csak a szegélye mintás!  

Tovább >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Microsoft üzenőszoftver vállalatoknak

Vállalati felhasználók számára készített azonnali üzenőprogrammal jelentkezik a… Tovább olvasom