Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Szabolcsi tűzoltók indulnak segíteni Borsodba

Nyolcvan tűzoltó indult Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, hogy részt vegyenek az árvízi védekezésben - közölte Pernyák Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője vasárnap az MTI-vel.

A harminc önkéntes és ötven hivatásos szabolcsi tűzoltó Sajószentpéterre és Sátoraljaújhelyre tart, s magukkal visznek száz fektetőágyat, ezzel is segítve a fedél nélkül maradt emberek elhelyezését - mondta a szervezet igazgatója. Pernyák Sándor hozzátette, hogy 24-24 órás szolgálatváltási rendszert vezettek be a megyei tűzoltóknál.

Bodnár Gáspár, a Felső Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője korábban az MTI-nek beszámolt arról, hogy az igazgatóság megyei védelmi osztagának 72 tagját is átvezénylik a szomszédos megyébe. Ők a megáradt patakok és folyók gátjainál kapcsolódnak be a védekezési feladatok ellátásába.

A Miskolcon és környékén dolgozó nyírségi osztagot estig ellátják az éjszakai munkához szükséges világítóberendezésekkel, valamint speciális eszközökkel is - tette hozzá a nyíregyházi vízügyi szervezet vezetője. Közben Szabolcsban még mindig a vízszivattyúzás jelent munkát a tűzoltóknak: a megyei katasztrófavédelem ügyeletesének tájékoztatása szerint vasárnap délutánig csaknem harminc esetben vonultak a tűzoltók az esőzésekkel kapcsolatos eseményekhez. Dávid István tűzoltó ezredes elmondta: lakóházakból, pincékből, kertekből szivattyúzzák a vizet, több esetben útra dőlt fák eltávolításában kérték a segítségüket.

Újfehértón lakóházakat vett körbe a víz, ennek szivattyúzására a helyi önkéntes tűzoltók vonultak. Aranyos Imre, városi tűzoltóparancsnok MTI érdeklődésére elmondta, hogy mintegy húsz riasztás érkezett ügyeletükre vasárnap délutánig.

Az ezredes szerint a csapadékvíz mellett a talajvízzel is sok problémájuk akad, ami a település mélyebben fekvő részein lévő ingatlanokra tört be, több kútból pedig már visszafelé folyik a víz. Hozzátette: szerencsére emiatt senkinek sem kellett elhagynia otthonát, de a szivattyúzási munkák akár a jövő hét közepéig is elhúzódhatnak

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy ember meghalt, hárman megsérültek a 61-es főúton történt balesetben

Egy nő meghalt, két ember súlyos, egy könnyű sérülést szenvedett vasárnap délután, a 61-es főút… Tovább olvasom