Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Szabó: Zöldebb Győrért

A probléma helyszínén, a Zöld utcában tartott sajtótájékoztatót az MDF győri polgármesterjelöltje, Szabó József és a körzet demokrata képviselőjelöltje, Markóné Katula Zsuzsanna.

A probléma helyszínén, a Zöld utcában tartott sajtótájékoztatót az MDF győri polgármesterjelöltje, Szabó József és a körzet demokrata képviselőjelöltje, Markóné Katula Zsuzsanna. A lakókat főképpen a megnövekedett forgalom zaja zavarja.

A Zöld utca bővítése, a kiépített szakasz ugyan tehermentesítette a József Attila utcát, de nem kis bosszúságot okoz az új út mentén lakóknak, mintegy száz családnak. A hosszabbítás szükségességét megértették, de elvárják, hogy megvédjék őket a zajterheléstől. Szabó József problémájukra akarta sajtótájékoztatóval felhívni a figyelmet. Beszélt arról, hogy az MDF, ha a városf  ejlesztésről van szó, akkor a „Zöldebb Győrt" célkitűzése keretében jobban ügyelne a környezetvédelemre és a lakosok szempontjaira.

A környékbeliek leginkább azt szeretnék, ha mindkét oldalon elkészülne a zajvédő fal, ami Markóné Katula Zsuzsanna tájékoztatása alapján az eredeti tervekben szerepelt is. Ám kikerült abból és mikor ezt hiányolva többször jelezték elégedetlenségüket az önkormányzatnak, az szerinte nem megalapozott kifogásokkal utasította el igényüket. Azt is elmondta a képviselőjelölt, hogy sok teherautó közlekedik az új szakaszon, pedig arról volt szó, hogy tiltott lesz számukra ez a rész. A tiltást azonban nem tudták betartatni és a nemrégiben kihelyezett tábla engedményt is tesz a 3,5 tonna alattiaknak. Pedig a teherjárművek okozhatják a zaj nagy részét, ami alapján Markóné tudomása szerint egy nemrégiben végzett mérés kimutatja: a környéken a korábbinak duplájára nőtt a terhelés, napközben többször is elérte a 75 decibelt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt új tanterem a Váci-iskolában

Elkészült a Győrszentiváni Közösségi Ház beruházásának első üteme,

a Váci-iskola a… Tovább olvasom