Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Szabó: Összehangoló városüzem kellene

A város szolgáltatóvállalatainak, intézményeinek vezetőivel folytatott beszélgetéseket Szabó József polgármesterjelölt összegezte.
Egy „városüzem" – a tőlünk nyugatabbra jól bevált Stadtwerke – lenne a megoldás arra, hogy Győr önkormányzati és szolgáltatóvállalatai összehangoltan, és így hatékonyan tudjanak dolgozni a megyeszékhely polgáraiért, véli Szabó József, az MDF polgármesterjelöltje.

A város szolgáltatóvállalatainak, intézményeinek vezetőivel folytatott beszélgetéseket az elmúlt hónapban Szabó József, az MDF győri polgármesterjelöltje, tapasztalatait sajtótájékoztatón összegezte. Legfontosabb megállapítása, hogy tulajdonképpen mindenütt jól ismerik a gondokat és keresik is a megoldást – de ezek elszigeteltek egymástól. Akár azt is lehet mondani, hogy a város intézményei, szolgáltatói között nem rossz a kapcsolat, hanem egyáltalán nincs is. Legalábbis, ami a jövőképet illeti. Szabó József szerint a megoldás egy nyugati mintájú Stadtwerke, vagyis „városüzem", koordináló városüzemeltetés lenne, nem holding formájú összevonás.

Egy ilyen összehangolt működés Győr regionális pozícióját is növelheti. Az MDF polgármesterjelöltje szerint a kormányzat jelenlegi regionális koncepciója elfogadhatatlan, az irányítás látszólagos decentralizációja valóban sosem látott centralizációhoz vezet. Azt kellene az emberekben tudatosítani, mondta Szabó József, hogy itt a régióközpontok kapcsán nem Győr és más városok (például Szombathely) között folyik a valódi vetélkedés, hanem a főváros és a vidék között. Felhívással fordult a város vezetőihez és országgyűlési képviselőihez Győr regionális szerepkörének erősítéséért. A parlamenti képviselőktől még csak választ sem kapott...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom