Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Szabó Gábor fizikus az innovációs szövetség élén

Szabó Gábor szegedi fizikusprofesszort (képünkön) választották meg a Magyar Innovációs Szövetség elnökévé. Fontos feladatának tartja az innováció előmozdítását, és az azt akadályozó jogszabályok megváltoztatását.
Már önmagában az is kihívás, hogy szegediként országos szakmai szervezetet irányítok, de be szeretném bizonyítani, hogy így is lehet teljes értékű munkát végezni – nyilatkozta lapunknak Szabó Gábor, miután múlt héten kedden Budapesten megválasztották a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) elnökévé. A szegedi egyetem fizikusprofesszora az elmúlt négy esztendőben a szervezet általános alelnöke volt, s az elnöki mandátuma is ugyanennyi időre szól. A szövetség élén Pakucs Jánost, az Olajterv Zrt. ügyvezető igazgatóját váltja, aki 1990-es megalapításától egészen mostanáig irányította a MISZ-t.

Szabó Gábor saját értékelése szerint egy jól működő szövetséget vesz át, amelyben nincs szükség irányváltásra, „legfeljebb új hangsúlyokat érdemes kijelölni". Úgy véli, más szakmai szervezetekkel összefogva kell nyomást gyakorolni a kormányra „az államigazgatás vadhajtásainak" megszüntetéséért, például az innovációt akadályozó jogszabályok megváltoztatásáért. Az új elnök az innovációt a gazdasági fejlesztés részének tartja. Elmondta, hogy a legfejlettebb ipari országokban a GDP-növekedés 70-80 százaléka kötődik az innovációhoz, míg Magyarországon ez az arány 43 százalék.

Szabó Gábor a MISZ feladatai közé sorolja az innováció érdekeinek képviseletét az állami szervekkel való kommunikációban, a jogszabálytervezetek véleményezését, a tehetséggondozást, a szakmai tanulmányok készítését. A szövetség minden évben az innovációs nagydíjjal ismeri el azoknak a hazai gazdasági társaságoknak a teljesítményét, amelyek új termékek, eljárások, szolgáltatások értékesítésével jelentős hasznot érnek el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztosítási csalás

Az egyik biztosító nagyobb értékre elkövetett csalás kísérlete miatt tett feljelentést egy győri és… Tovább olvasom