Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

Szabadlábra kerülhet Simon Gábor

Mivel a 128 milliós adóhátralékot egy hónapja befizette, emiatt jelentős börtönbüntetés már nem fenyegeti, nincs miért szöknie.

Szabadlábra kerülhet Simon Gábor, ha az ügyészség vagy a nyomozati bíró helyt ad a politikus és ügyvédje pénteki indítványának. A más mellett költségvetési csalással gyanúsított, házi őrizetben lévő volt MSZP-s politikus ügyvédje, Nagy István az Origónak elmondta: nem látják okát tovább a kényszerintézkedés fenntartásának.

Simon Gábor adó folyószámláján egy hónappal ezelőtt, október 21-én jóváírták a befizetett 128 millió 385 ezer 409 forintot - mondta el az ügyvéd. A pénz átutalásáról Simon Gábor azután döntött, hogy a büntetőügyével párhuzamosan folyó közigazgatási eljárás ennyi személyi jövedelemadó-hátralékot állapított meg.

A határozatot Simon Gábor megfellebbezte, mégis fizetett. A költségvetési csalás gyanúja esetén ugyanis a kettőtől nyolc évig terjedő büntetési tétel korlátlanul enyhíthető, ha a gyanúsított még a vádirat benyújtása előtt megtéríti az okozott kárt.

A nyomozó hatóság indoklása szerint azért lehet tartani Simon szökésétől, mert az adócsalás-gyanú miatt őt fenyegető börtönbüntetés jelentős, másrészt ezt az ügyészség szerint felerősíti Simon állítólagos bissau-guineai útlevele.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakszervezetek tüntettek Budapesten

A demonstrálók a cafeteria adóterheinek emelése, a társadalmi egyeztetés nélkül benyújtott… Tovább olvasom