Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Szabadlábon: ˝Zuschlag mások helyett vitte el a balhét˝

Szerda reggel szabadult a kecskeméti börtönből Zuschlag János egykori MSZP-s országgyűlési képviselő.
Zuschlag János "mások helyett vitte el a balhét", egy olyan minisztérium balhéját, amelyet akkor Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila vezetett - mondta a Fidesz szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján az egykori szocialista országgyűlési képviselő börtönből való szabadulásának kapcsán.

Selmeczi Gabriella szerint a kecskeméti börtönből hatéves büntetése után szabadult baloldali politikus nem egy magányos elkövető volt, "ne felejtsük el, hogy 2007-ben bűnszervezetben elkövetett csalás volt ellene a vád" - mondta.

Hozzáfűzte: a bűnszervezet szálai az akkori Ifjúsági és Sportminisztériumba vezettek, ahonnan a szocialista ifjúsági szervezetekhez és még ki tudja kikhez vándoroltak a forintok, "Zuschlagék a Gyurcsány-Mesterházy minisztériumban lopták ki a pénzt" - fogalmazott.

Úgy vélte: nem véletlen, hogy a két akkori szocialista politikust, valamint Szilvásy Györgyöt, a tárca akkori közigazgatási államtitkárát is beidézték a perben.

"A bukott baloldal semmit nem változott, ugyanazok vannak együtt most is, akik egyszer már tönkretették az országot és különböző pénzmosásos esetekkel kapcsolatban keveredtek gyanúba" - jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy a 2011-ben hozott jogerős bírósági döntésben sem Gyurcsány Ferencet, sem Mesterházy Attilát nem marasztalták el, azt mondta: a bíróság amit tudott, bizonyított, az emberek azonban azt gondolják, hogy Zuschlag János nem egyedül követte el a bűncselekményt. Hozzátette: ő az érintettek politikai felelősségét veti fel.

A Szegedi Ítélőtábla Zuschlag Jánost társtettesként, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében és annak kísérletében részben tettesként, bűnsegédként, illetve felbujtóként, továbbá magánokirat-hamisítás vétségében, valamint felbujtóként elkövetett bűnpártolás vétségében mondta ki bűnösnek. Az ítélet szerint Zuschlag János és társai civil szervezetek közbeiktatásával szabálytalanul használtak fel a központi költségvetésből, a Fővárosi Önkormányzattól, a Táncsics Alapítványtól és az Európai Uniótól pályázatokon elnyert, összesen 75 millió forintos támogatásokat.

Korábban:

Szerda reggel szabadult a kecskeméti börtönből Zuschlag János egykori MSZP-s országgyűlési képviselő, aki letöltötte hatéves börtönbüntetését, amelyet a Szegedi Ítélőtábla szabott ki rá.

Az egykori szocialista politikus a börtön kapuján kilépve nem nyilatkozott senkinek, beszállt egy rá várakozó BMW személyautóba, amely elvitte a helyszínről.

A Szegedi Ítélőtábla 2011. január 31-én hozott jogerős ítéletében másodfokon két és fél évvel mérsékelte az első fokon, az akkor még Bács-Kiskun Megyei Bíróságon kiszabott fegyházbüntetést.

A hatéves börtönbüntetése után szabaduló Zuschlag János távozik a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet épületéből Kecskeméten 2013. szeptember 18-án. Az egykori szocialista országgyűlési képviselő bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetése miatt ült börtönben.
Az elsőfokú eljárásban a Bács-Kiskun Megyei Bíróság Zuschlag Jánost 8 év 6 hónap börtönbüntetésre, vagyonelkobzásra és a közügyektől való eltiltásra ítélte, amelyet a másodfok lényegesen enyhített, mert a vagyonelkobzást nem rendelte el a táblabíróság.

A Szegedi Ítélőtábla a volt politikust társtettesként, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében és annak kísérletében részben tettesként, bűnsegédként, illetve felbujtóként, továbbá magánokirat-hamisítás vétségében, valamint felbujtóként elkövetett bűnpártolás vétségében mondta ki bűnösnek.

Az ítélet szerint Zuschlag János és társai civil szervezetek közbeiktatásával szabálytalanul használtak fel a központi költségvetéstől, a Fővárosi Önkormányzattól, a Táncsics Alapítványtól és az Európai Uniótól pályázatokon elnyert, összesen 75 millió forintos támogatásokat.

Az egykori MSZP-s országgyűlési képviselő büntetésébe beszámították az előzetes letartóztatásban eltelt időt.

Olvasóink írták

  • 3. Santos 2013. szeptember 18. 18:32
    „Nemsokat változott jánoska.”
  • 2. szimre50803 2013. szeptember 18. 14:22
    „Selmeczi szenátorasszony! Ha ennyire biztos benne hogy más helyett vitte el Zuschlag a balhét,akkor miért kellett ennyi ideig a börtönben ülnie? Ha viszont tudott róla, és nem jelentette, akkor büntetőjogi feljelentés elmulasztása, vagyis bűnpártolás miatt önnek is börtönben a helye!”
  • 1. embertelen 2013. szeptember 18. 11:41
    „Már nem mszp tag, nyugodtan mehet a fideszhez! Nem fog kilógni a sorból.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrontásért elítélték: egy 14 és egy 11 éves lánnyal bujkált a férfi

L. László augusztusban több mint egy hétig egy 14 és egy 11 éves lánnyal, két testvérrel bujkált. Tovább olvasom