Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Szabadlábon az olaszliszkai lincselés egyik vádlottja

Pénteken lakhelyelhagyási tilalom mellett hazamehetett a két évvel ezelőtti olaszliszkai lincselés egyik gyanúsítottja. Sz. Gergő most 18 éves, a bűncselekmény elkövetésekor még fiatalkorú volt, amiért a törvény értelmében csak két éven át tartható előzetes letartóztatásban.
Hazamehetett tegnap Sz. Gergő (18) a miskolci börtönből. Igaz, otthonát nem hagyhatja el az olaszliszkai lincselés egyik vádlottja, aki a történtekkor még fiatalkorú volt, így a törvény szerint csak két évig tartható előzetesben. Most Sz. Gergőt a nap 24 órájában rendőrök őrzik. Mint azt megírtuk, Szögi Lajos (†44) tiszavasvári tanár 2006. október 15-én Olaszliszkán az autójával elsodorta H. Kittit (12). Bár a lány csak könnyebben sérült meg, a feldühödött utcabeliek és rokonok kirángatták autójából a sofőrt, s halálra verték két gyermeke szeme láttára. Szögi Lajos özvegye is értesült Sz. Gergő szabadlábra helyezéséről, de hatalmas lelkierővel azt mondta, megérti, hogy a törvény szerint ennek így kellett történnie. – Most igyekszünk nem gondolni a borzalmas veszteségünkre, inkább arra összpontosít a család, hogy minél jobban sikerüljön a nagyobbik lányom szalagavatója. Szervezzük az ünnepséget – mesélte lapunknak Szögi Lajos felesége, Gabriella, akinek a napokban el kellett mennie a tárgyalásra, ahol szembesítették az egyik tanúval. Amíg az egyik család örökre gyászolni fog, addig a másik vigad a törvény adta lehetőségek miatt. – Még fel sem fogtam, hogyújra itthon lehet a kisfiam – mondta Sz. Andrásné.

Olvasóink írták

 • 8. westside 2009. szeptember 02. 09:21
  „Sz. Gergő kije volt a H. Kittinek? hogy beállt a sorba verekedni a kis szarházi...
  és a <moderálva> anyja ha felfogta már hogy a kicsikisfia otthon lesz, akkor elkezdheti felfogni azt is, hogy megölt vkit. Valljuk be, sokkal kisebb veszteség lett volna, ha inkább a kicsikekis H. Kittike marad ott akkor.
  Ez van.”
 • 7. antilibsi 2009. március 11. 17:11
  „gyugyu1 ! Soha nem lesz ítélet! Legalábbis amíg a jelenlegi kormány, sőt, a jelenlegi politikai elit van hatalmon. Ezek az emberek évek óta szembemennek a néppel, az ország érdekeivel. Olyan összefonódások lehetnek a háttérben, amelyekről a magunkfajtának még csak fogalma sem lehet. Politikai oldaltól függetlenül. A cigányok pozitív diszkriminációja már olyan fokú, ami ellentmond a józan észnek, ez pedig már beépült a rendszerbe. A rendszer pedig soha nem fog önmagával ellentmondásba kerülni. Ezek a politikusok soha nem fognak kiállni, és azt mondani, hogy hát kérem szépen tévedtünk! Amit húsz éve csinálunk, az egy nagy sz.r, és teljesen lehúztuk az országot gazdaságilag és morálisan egyaránt! Dehogy! Ez azzal járna, hogy a nagy őszinteség után a felelősséget is vállalniuk kéne, és mint tudjuk, ebben az országban ez nem szokás! Mi következik ebből? Amíg az mszp-szdsz-fidesz-mdf uralta rendszer áll, addig igazságra ne számítson senki!”
 • 6. gyugyu1 2009. március 06. 09:25
  „Mikor lessz itélet a olaszliszkai lincselés ügyében ??? !!! Mit tárgyal a biróság már két éve ??? Rögtönitélő biróságot, azt had rohadjon rájuk a müanyaglakat ! Ez a rasszista gyilkosság!!! Ezt az ügyet is 10 évig fogják tárgyalni,ez az igazságszolgáltatás arculköpése!!!!! Nemigaz,hogy nemlehet számonkérni a birókat űgyészeket, hogy mit csinálnak évekig egy-egy ügyön !!! Ha nem alkalmassak az igazság kideritésére akkor le kell váltani őket!! A jog lábbaltiprása ami itt történik . A tyuktolvajokat évekre lecsukják,a gyilkosokat meg "sztárügyvédek" védik és mossák tisztára !!! Akinek pénze van mindent megtehet,mégha gyilkolt is a pénzért! HÁT ITT TARTUNK !!!”
 • 5. Imcsi 2008. november 29. 21:15
  „Az ítélkezési gyakorlaton nem kicsit kellene gyorsítani,ha már a bíróságok és ítélőtáblák végzik! Mert más módon gyorsabban lezárulnának az ügyek!”
 • 4. jockey 2008. november 29. 12:01
  „Ezt a gyilkost azért kellett hazaengedni, mert a törvény szerint 2 évnél tovább nem lehet ítélet nélkül előzetesben. Ez szomorú, de értem. Azt viszont nem érterm, miért kell 2 éve tökölődni ebben az egyértelmű ügyben! Hihetetlen, hogy még mindig nincs ítélet.”
 • 3. onem 2008. november 29. 11:20
  „Adják át a Magyar Gárdának. Majd ők vigyáznak rá....”
 • 2. Imre82 2008. november 29. 09:48
  „Villanyoszlop a Főtéren: ingyen
  1 méter kötél: 500 Ft
  A tudat, hogy egy gyilkossal kevesebb: MEGFIZETHETETLEN”
 • 1. patriot 2008. november 29. 09:07
  „Nagyon erős szélsőjobboldali, rasszista,kirekesztő gondolatok kavarognak bennem! ..és egy humánus megoldást sem tudok kitalálni a problémára!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb állatvédelmi botrány: élve pucolják a halakat?

Gyomaendrőd - Élve pucolják a halakat az állatvédők szerint a gyomaendrődi Körösi Halászszövetkezet telephelyén. A szervezet elnöke, dr. Csoma Antal nem érti a felhozott vádakat. Tovább olvasom