Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Szabadalmi vita az Avemar körül

A daganatos betegségek kezelésére alkalmas Avemar tápszer magyarországi gyártója, a Biropharma Kft. jogi lépéseket fontolgat az AvéUltra amerikai bevezetése kapcsán, a termék feltalálója, Hidvégi Máté szerint viszont a Biropharma nem rendelkezik érvényes hasznosítási joggal az ő találmányán alapuló termékre.
A Biropharma Kft. a múlt hét végén közleményt jelentetett meg arról, hogy az Avemar szabadalom egyik tulajdonosa, Hidvégi Máté megállapodást kötött az American BioSciences Inc. nevű céggel, hogy az eredeti termékhez hasonló elnevezéssel, de nem teljesen egyező összetételben az Egyesült Államokban gyártsák és értékesítsék a táplálék-kiegészítőt.

A Biropharma Kft. vitatja az amerikai cég és Hidvégi Máté eljárásának jogszerűségét, ezért jogi lépéseket tesznek Magyarországon és az Amerikai Egyesült Államokban. Hidvégi Máté az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében viszont azt hansúlyozza: a Biropharma Kft. nem rendelkezik érvényes hasznosítási joggal semmilyen olyan termék vonatkozásában, amely az ő találmányán alapul.

Hangsúlyozza, hogy az Avemar az ő találmánya, az ugyancsak általa készített AvéUltra pedig egy technológiai továbbfejlesztése az Avemarnak. A közleményben az is szerepel, hogy a szabadalom kisebbségi tulajdonosai egy kft.-be apportálták az Avemar szabadalomból eredő hasznosítási jogaikat, és ezzel kijátszották szabadalmastársuk törvényes elővásárlási jogait. Az apport jelenleg bírósági per tárgya.

A közlemény szerint Hidvégi Máté 55 százalékos többségi tulajdonosa az Avemar szabadalomnak. Lapis Károly, Rásó Erzsébet és Szende Béla magyar orvoskutatók az eredeti szabadalmi hányadok 30 százalékát képviselik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: a kormány képtelen megvédeni az embereket

A Fidesz szerint ugyan hónapok óta tudni lehet, hogy influenzajárvány fenyeget, a kormány a mai… Tovább olvasom