Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Szabadabb a letelepedés az EU-ban

Lejárt a határidő az Európai Unió tagállamai számára az uniós lakosság letelepedési és utazási szabadságát biztosító jogszabály nemzeti törvénykezésbe ültetésére – jelentette be kedden Franco Frattini, az Európai Bizottsági jogi felelőse. Az irányelv értelmében öt év után a jelenleginél jóval egyszerűbb papírmunkával letelepedési engedélyt kaphatnak azon uniós állampolgárok, akik egy másik EU-országban laknak. Ez jelenleg mintegy hétmillió embert érinthet.

A tárgyalások felfüggesztését valószínűsítik

Belgrádban és Podgoricában egyaránt az uniós társulási tárgyalások felfüggesztését valószínűsítik, mert a szerbiai hatóságok a Brüsszel által megszabott határidőre nem kerítették kézre Ratko Mladicot, a srebrenicai népirtás fő felelősének tartott volt boszniai szerb katonai vezetőt.

Veszély a Duna romániai szakaszán

Most már nem a Duna vizének áradása fenyegeti elsősorban a romániai településeket, hanem főleg az elárasztott területeken megrekedt víztömeg. A román környezetvédelmi és vízgazdálkodási minisztérium keddi jelentése szerint a Duna romániai szakaszának déli és keleti részein megkezdték a spontán módon, illetve az irányított árasztások nyomán megrekedt víztömeg visszavezetését a folyam medrébe. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Májusi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom