Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Sváb, legalább zuhanyozni hagyjál!

Az ETO egyik legjobb játékosa volt a maga korában Fehérvári Alfréd, aki 1947 őszétől az ötvenes évek végéig játszott a csapatban. Játéktudása alapján a Rába-parti Bozsiknak becézték és posztjánál fogva is gyakran volt ellenfele Puskás Ferencnek.

„ Öcsi nem szeretett ellenem játszani, sokszor már előre félt tőlem. A pályán ugyanis lelestem, mit akar csinálni és aszerint alakítottam a taktikámat, ezért lehettem ellene sikeres. Egy ilyen mérkőzés után már tisztálkodott és amikor beléptem a fürdőbe, véletlenül ráléptem a lábára. Ekkor viccesen rám förmedt: »Sváb, a nénikédet, legalább zuhanyozni hagyjál!« Nagyon jó barátom volt a pályán és azon kívül is. A válogatott edzőtáboraiban jól megértettük egymást, soha nem veszekedtünk, vitatkoztunk. A vidéki edzőtáborokból gyakran vitt el Pestig, hogy elérjem a hazafelé vivő vonatot.”
A nyolcvanas éveiben járó Fehérvári Alfréd éveken át tagja volt az A válogatott tizennyolcas keretének, hivatalos találkozón azonban nem lépett pályára. Mint mondja, akkoriban a labdarúgásunk is nagyon fővároscentrikus volt.
„ Nem emlékszem olyan gólra, amit néha emlegetnek, hogy Öcsi mindenkit kicselezett volna és aztán letérdelve a gólvonalról befejelte a labdát a kapunkba. Olyan ellenben megesett, hogy Pesti Zoli kivédett egy lövést, de a Honvéd-játékosok azt reklamálták, hogy már bent volt a labda. Zoli állt a gólvonalon, erre Puskás odafutott hozzá és a kezéből berúgta a labdát a hálóba és azt kiabálta: »Na, most már biztos, hogy bent van!« Öcsi a világ labdarúgásának egyik legnagyobb alakja volt, sajnálom, hogy nem tudok elmenni a temetésére.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázadás a beteges nőkép ellen

Soma Mamagésa új oldaláról mutatkozik meg: a reklámfilmekben és a kifutókon látható idealizált… Tovább olvasom