Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Superman visszatér

A legyőzhetetlen hőst talán legyőzték. Titokzatos módon eltűnt, sok éve senki nem látta őt a Földön - pedig bőven szükség volna megvesztegethetetlen bátorságára. Most végre újra felbukkan.
rendező: Bryan Singer
forgatókönyvíró: Bryan Singer, Michael Dougherty, Dan Harris
zeneszerző: John Ottman, John Williams
operatőr: Newton Thomas Sigel
producer: Gilbert Adler, Jon Peters, Bryan Singer
vágó: Elliot Graham, John Ottman

szereplők:
Kevin Spacey (Lex Luthor)
Brandon Routh (Clark Kent/Kal-El/Superman)
Kate Bosworth (Lois Lane)
James Marsden (Richard White)
Frank Langella (Perry White)
Sam Huntington (Jimmy Olsen)
Eva Marie Saint (Martha Kent)
Parker Posey (Kitty Koslowski)
Kal Penn (Stanford)
Marlon Brando (Jor-El, archív felvétel)
Stephan Bender (a 15 éves Clark Kent)

A film sztorija

A legyőzhetetlen hőst talán legyőzték. Titokzatos módon eltűnt, sok éve senki nem látta őt a Földön - pedig bőven szükség volna megvesztegethetetlen bátorságára. Most végre újra felbukkan, ám egyszerre két ellenség ellen kénytelen küzdeni: Egy ősi gonosz erő Superman ellen támad, hogy azután könnyen leszámolhasson a védelmező nélkül maradó világgal; a nő pedig, akit a hős úgy imád, éli az életét: Lois Lane talán már más férfit szeret.
A visszatérés nem könnyű. Nem diadalt hoz, hanem keserűséget. A világ megtanult hősök nélkül élni, és még akkor sem fogadja el a segítséget, amikor nincs más útja az életben maradásnak. Superman belevág különös élete talán legnagyobb kalandjába, mely az óceán mélyétől az űr távoli sötétjéig vezeti. Az emberiségért és egy nőért.
www.port.hu

Kritikák

Port.hu

"A történet járulékos, ám nem mellékes tényezője Lois Lane, Clark réges-régi szerelme, aki az örök dilemmával találja szemben magát: feladja-e biztos életét az álomférfiért, vagy epekedjen utána örökre. Lois ugyanis időközben megállapodott egy megbízható férfiú oldalán - szintén kolléga, azért Lois nem ment messzebbre a szerkesztőségnél, hogy Superman eltűnése után támaszra leljen, jegyezhetnénk meg rosszmájúan. De nem jegyezzük, mert Superman vessen magára, ha eltűnt, ráadásul hat évre... Hősünk ennek megfelelően többnyire valódi, összeszorított fogú hősként röpködi végig az opuszt szomorú szemekkel és nemkülönben fátyolos szerelme tekintete is... Minden adott hát ahhoz - még a digitális technológia is - , hogy idén valódi megaprodukció varázsolja el a nézőket."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaly tizennégyezren részesültek segélyben

„ Amennyiben a kormány megszorító intézkedései a helyi támogatási rendszerre is kihatnak, idén… Tovább olvasom