Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Super Size Me (Super Size Me)

A Super Size Me szatirikus gyomorszájütés, a milliárd dolláros ipar adataival - kérdésekkel ostromolt orvosokkal, ügyvédekkel és táplálkozási szakemberekkel súlyosbítva. A „Kérsz hozzá krumplit?" kérdés sosem fog ugyanúgy hangzani, mint korábban...
rendező: Morgan Spurlock

író: Morgan Spurlock
zene: Doug Ray, Michael Parrish, Steve Horowitz
producer: Morgan Spurlock
executive producer: J.R. Morley, Heather M. Winters
vágó: Stela Georgieva, Julie Bob Lombardi

szereplő(k):
Morgan Spurlock (Önmaga)
Dr. Daryl Isaacs (Önmaga)

A film sztorija

Miért olyan kövérek az amerikaiak? A Super Size Me című filmből gunyorosan, hamburgerrel a kézben kaphatjuk meg a magyarázatot - a produkció betekintést nyújt Amerika gyorséttermeinek legális, financiális és fizikai költségeibe.

Egy baljóslatú felmérés szerint az amerikai gyermekek és felnőttek 37 %-a kövér, minden három felnőtt közül kettő túlsúlyos vagy elhízott. Vajon az önkontroll hiányát vagy a gyorséttermi ételeket hibáztathatjuk ezért?

Morgan Spurlock rendező útra kelt, és 20 amerikai városban - beleértve Houstont, Amerika "legkövérebb városát" - készített interjút szakértőkkel. Kifaggatta a szövetségi közegészségügyi szolgálat vezetőjét, a gyermekélelmezésben dolgozó szakácsokat, a törvényhozókat és azokat a hatóságokat, amelyek részt vesznek a kutatásban, hogy véleményeket gyűjtsön a túlzott derékbőségről.

Utazása során Spurlock saját magával is kísérletezett, egy hónapon át csak a McDonald\'s által kínált ételeket ette, s három egyszerű szabályhoz tartotta magát:

1. Nincs válogatás: csak azt eheti, ami ki van rakva a pultra (beleértve a vizet is).
2. Semmi extra adag, hacsak nem ajánlják fel.
3. Nincs kifogás: legalább egyszer meg kellett ennie minden, a menüben szereplő fogást. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Matusz Endre

"Amellett, hogy másnaposság ellen sokak szerint kóla és hambi javallott,
akad még egy zsírpaca ezen a csakugyan jófej vállalkozáson. Bár a rendező bizonyítottan többször is megpróbálja (telefonon) szóra bírni a kalóriatáblázatokat gondosan az ajtó mögé dugdosó hálózatot, szemmel láthatóan nem esik kétségbe a hiába várt visszahívásoktól. Így kerek a történet és a pocak, ha nincs válasz, hát nincs válasz. Pedig még egy kis utánajárást megért volna a dolog, mert így a maradék az asztalon marad.

A Meki talán felbérel valami elvtelen filmest az ellenmű leforgatására, de valószínubb az, hogy megvakarja a szúnyogcsípést bohócfenekén, és rutinos mosollyal eléd tolja a következő tálca kitudjamit."
A teljes cikk

mozinet.hu - KGY

"Messzemenő következtetéseket persze nem von le a film, látszólag – nagyon okosan – csak néhány tényt közöl, miközben hatalmas hátsókat szemlélhetünk két hamburger között, és megállapíthatjuk, hogy ezek az USA-ban aztán baromira kövérek.

Van abban valami irónia, hogy az amerikaiak több mint 10 millió dollár értékben váltottak jegyet arra, hogy magukon röhögjenek, de hát tudjuk, hogy Amerikai már csak ilyen. Ám a főváros utcáján azt hallani, hogy a fiatalok csak azért mennek a McDonald\'sba, mert két hamburger csak 330 forint és ennél olcsóbban úgysem tudnak sehol meleg ételt (?!) enni, az ember rájön, hogy nem is csak Amerikáról szól a történet."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KIFESTŐK/Scooby Doo

A nagyításhoz kattintson a képrészletekre - ezután könnyedén kinyomtathatja a… Tovább olvasom