Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Suli-erőszak: öten verték a diáklányt

Kitépték a haját, megpofozták, megrugdosták az iskolában társai - ezt mesélte a Független Hírügynökség tudósítójának egy 15 éves diáklány. Az elsős tanuló a dombóvári szakközépiskolába jár, azt mondja már többször is megtámadták, volt amikor öten mentek neki egyszerre. Szülei már feljelentést tettek a rendőrségen.

A 15 éves lány a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy támadói - öt lány - minden ok nélkül ront rá. Háromszor verték már meg, legutóbb múlt héten. Kitépték a haját és megpofozták. Amint szülei meglátták a sérüléseit, azonnal orvoshoz vitték, majd a rendőrségen is feljelentést tettek. A támadók azonban ezt megtudták, és újra megverték. Így jövő héten már nem megy vissza az iskolába, szülei ugyanis úgy döntöttek, hogy máshova íratják be.

A fiatal azt mesélte, hogy nemcsak őt, hanem másokat is megvertek már támadói. A többi diák azonban nem mer szólni, mert fél a következményektől. Szeptemberben, ugyanabban az iskolában, ahol a kislányt megverték egy zsarolási ügy borzolta a kedélyeket. Három fiatalkorú fiú több héten keresztül terrorizálta középiskolai diáktársait. Pénzt, mobiltelefont követeltek a kisebb fiúktól, ha nem adtak nekik, csúnyán megverték őket. A három fiatal közül a két idősebbik került előzetesbe, korábban mindketten büntetve voltak hasonló bűncselekményért is. Az iskolában féltek a gyerekek, voltak olyanok is, akiket tanárok kísértek a buszmegállóba.

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el részleteket az ügyről. A kislányt kedden újra kihallgatják.

Olvasóink írták

 • 13. Bulcsú 2009. március 11. 16:49
  „Mindenféle erőszakot elítélek, de azok a gyerekek akik ilyen deviáns módon viselkednek, kérdezem én, milyen szülei vannak??? Szégyelljék magukat, a süllyesztőbe velük!! Nekem 21 éves fiam van, de sohasem vett részt ilyen gyalázatos dolgokban, sőt ő is elítéli az erőszakot, mivel így neveltem.
  Őszintén szólva felháborító, hogy minden esetben a támadók vannak többen, persze mert csak így tudnak bátrak lenni az egyetlen kiszolgáltatott gyerekkel szemben. Az ő érdekeiket ki képviseli??
  Ezek már olyan súlyos problémák, sok esetben bűncselekénynek minősülő cselekények, hogy kormányzati szinten kéne vele foglalkozni.
  A bűntettet elkövető gyerek azzal ne védekezhessen, és ne mentesülhessen a bűntetés kiszabása alól azzal az indokkal, hogy pl. kiskorú, mert érdekes módon a bűncselekmény elkövetésekor nem számított, hogy kiskorú? Ha akkor nem számított, hogy kiskorú, akkor a bűntetésnél sem számítson, azt ugyanúgy vállalja csak fel, vagy viselje el, mert az áldozat van rosszabb helyzetben. ( Főleg élet elleni bűneseteknél, pl. kaposvári diákhalál, ahol az egyik elkövetőnek az apja ráadásul rendőr volt. Nem tudom, hogyan tudnak tükörbe nézni)!!!

  A pedagógusok kezébe pedig jogi eszközt kellene adni, és az agresszív elkövető gyerekekre súlyosabb bűntetést kellene kiróni. Méghozzá azonnal végrehajtandót. Lassan ott tartunk, hogy az iskolákba biztonsági embereket kell alkalmazni, mert az iskola már nem a tanulásról szól.”
 • 12. Gondolkodo 2009. március 11. 11:31
  „aszülök hibája mindez,mert tulságossan szabadjára vannak engedve ,mai "szülök"nem érnek rá agyerekkel leülni beszélgetni,azt hiszik azzal el van intézve hogy megadnak mindent nekik,de kötelességre nem nevelik őket,a tv,sok eröszakos filmet mutat be,és ezt látják a gyerekek,ez a példakép,aki nincs a bandával,visszahuzodik azt elnyomják, volt egy diáklány lakom aki elmesélte,hogy mit mesélnek az osztálytársai,ő meg lehajtott fejjel hallgatott,strébernek nevezték mert tanult,nem volt benne semmi rosszban,azért jöt el albérletbe hogy nyugodtan tudjon tanulni,mert élet célja volt az egyetem,és el is érte”
 • 11. kun_belane 2009. január 24. 12:57
  „Re: #6
  >Azt meg mindenkinek a fantáziájára bízom hogy melyik kisebbséghez tartoznak.
  >(ha esetleg nem volna egyértelmű)
  ----
  Fehér magyarok? Nem mi vagyunk már kisebbségben?
  ----”
 • 10. Temporal 2008. november 17. 16:17
  „Aki ilyesmit csinál az tudatlan és buta.Nem tudja felfogni tettei következményét mert ismeretei korlátozottak.Az a minimális ismeret ami van az is mindent és mindenáron anyagiakat felfogásra
  korlátozodik.Pld A sokat emlegetett kissebségnek is ez a legföbb baja.
  Különben ezek az emberek az élettöl annyi pofont kapnak hogy egy normális már a dunának menne de ők ezt felsem fogják.”
 • 9. 1olvasó 2008. november 17. 15:33
  „3.! Miről beszél???? Hogy jön ez ide? Milyen túlzott elvárások következménye? Leginkább semmilyené. Neveletlen, buta kölykök. Ennyire egyszerű. Teljesen egyet értek Zotya véleményével!”
 • 8. 49. 2008. november 17. 13:52
  „"Jó és rossz tulajdonságainkkal együtt születtünk, de rajtunk múlik, melyiket érvényesítjük az életbe."”
 • 7. 01010 2008. november 17. 10:39
  „Addig "jó ennek az országnak" amíg mindenki nem tiszteli az EMBERI Normákat :-( lop, csal, erőszakos, hazudik, erkölcstelen...
  Mert addig a jelenlegi irányt senki sem kérdőjelezi meg.”
 • 6. Tapmancs 2008. november 17. 10:34
  „Nem lehettek tökös csávók, mert lányok voltak.

  "A 15 éves lány a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy támadói - öt lány - minden ok nélkül ront rá."


  Azt meg mindenkinek a fantáziájára bízom hogy melyik kisebbséghez tartoznak. (ha esetleg nem volna egyértelmű)”
 • 5. Poltergeist 2008. november 17. 10:28
  „sorry ,bevállalom akartam csak úgy felrántottam az agyan ezen már megint.”
 • 4. Poltergeist 2008. november 17. 10:27
  „Én bevállamomk mint az ötöt.”
 • 3. anuvuk 2008. november 17. 09:19
  „Mint természetvédő, én másképp látom a dolgokat.
  A ma fiatalsága teljesen elszokott az egyszerű hétköznapi cselekedetektől.
  Az a vadság mind a bennük feszülő tulzott elvárásnak a következménye.
  Ide tartozik a fiatalok korai alkoholizálása, - dohányzása, ezek mind világosan mutatják a tüneteket.
  - Javaslat, a természethez közelibb életforma igénylése, a leszoktat a vadságról.

  Madárvédelem - Természetvédelem”
 • 2. Enemy 2008. november 17. 09:16
  „Ennyi nyomorult buta,tudatlan ostoba embert nem látott még szerintem sok ország!
  Szégyen!
  5 ökör keressen magának 5 ellenfelet aki tényleg az!!!!
  Remélem beleszaladnak még életükbe 5 igazi állatba aki tördeli őket!!!
  Buták!”
 • 1. zotya975 2008. november 17. 08:41
  „Öten vertek egy 15 éves lányt! Biztos egytől-egyig tökös kemény csávók voltak! Olyan én vagyok a király-félék. Nem kéne megbüntetni öket, csak letenni a kezüket egy darab kőre majd egy léccel addig verni amíg az összes csont eltörik a kezükben! Közben meg a fülükbe üvölteni.: na milyen érzés, most legyél nagy fiú! Most biztos azt gondoljátok hogy brutális tahó vagyok, de szerintetek az ilyen ejnye-bejnye, hát nem szabad ilyet csinálni, szerintetek működik?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késsel üldözte családját Som Lajos

Som Lajos az utóbbi hónapokban nem iszik, ám az elvonási tünetek nagyon megviselik. Többször késsel… Tovább olvasom