Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Suchman szerint tisztességtelenül járt el vele szemben a somogyi pártelnök

Suchman Tamás somogyi szocialista országgyűlési képviselő szerint a somogyi pártelnök tisztességtelenül járt el vele szemben a listás helyek elosztásánál.

A Somogyi Hírlap a képviselő péntek reggeli, az ATV-ben elhangzott nyilatkozatát idézte, aki az MSZP jövő évi megyei választási listájáról fejtette ki véleményét. Szerinte nem volt korrekt a Somogy megyei lista előkészítése, ezért arról le is mondott. Kifogásolta, hogy egyedül az ő helyét tették meg alternatív helynek a listán.

Suchman Tamás elmondta, hogy a csurgói pártszervezet jelölte a szocialista országos listára, ám azt még nem tudja, hányadik helyre kerül majd. Kijelentette: semmit sem kapott készen az életben, mindenért meg kellett harcolnia, s most is erre készül.

Hangsúlyozta: mindig meg fogja találni a helyét, mivel nem a szocialista párthoz tartozik, nem is a somogyi közgyűléshez, és nem is Kolber István famulusa, hanem az országot szolgálja a baloldal értékrendjében, amelynek álláspontja szerint többféle pártbeli megjelenése lehet: szociáldemokrata és szociálliberális is. Nem a párt neve számít, hanem az értékrend, amelyet hordoz - mutatott rá, hozzátéve: ez toleranciát, szabadságot, humanizmust és antifasizmust is jelent.

A lap megkeresésére Kolber István, az MSZP megyei elnöke a párttársa által elmondottak kapcsán kijelentette: nem híve a belső pártügyek kapcsán a sajtón keresztüli üzengetésnek.

A listaállítás alulról felfelé építkező, demokratikus folyamat, nem az én személyi döntésem - közölte Kolber István. Hozzátette: Suchman Tamás önként lépett vissza a listáról, döntését a küldöttgyűlés tudomásul vette.
Azt pedig nem értem - emelte ki -, mit jelent Suchman Tamás kijelentése: "nem a szocialista párthoz tartozom...".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száguldozó autóst próbáltak megállítani a rendőrök Hódmezővásárhelyen

Egy rendőr megsérült, egy járőrkocsi pedig összetört, amikor egy száguldozó autóst próbáltak… Tovább olvasom