Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Stresszesnek érzik a magyarok a munkahelyüket

Tízből négy magyar úgy érzi, túl sok stressz éri a munkahelyén. Az unión belül egyébként hasonló az arány, hisz az EU munkavállalóinak 41 százaléka szerint túl megerőltető és idegőrlő az, amivel nap mint nap foglalkozik - derül ki a TNS piackutató cég felméréséből.
A vizsgálat 27 tagország 26 ezer 800 lakosát kérdezte a munkahelyi körülményekről. Az adatokból kitűnik, hogy a stressz főleg a menedzsereket és a magánvállakozókat érinti, a fizikai munkát végzők főleg a veszélyes és egészségtelen munkakörülményekre panaszkodnak; utóbbit egyébként a megkérdezettek 21 százaléka említette.

Az uniós munkavállalók 14 százaléka úgy gondolja, a szakmai, a családi, illetve a magánélet egyensúlyának fenntartását is akadályozza az állása. A magánvállalkozók, illetve az 55 évnél idősebb dolgozók optimistábbak ebben a kérdésben, háromnegyedük úgy gondolja, hogy be tudja osztani az idejét.

A nők többnyire bizakodóbbak, az alacsony iskolázottságúak azonban gyakran nyilatkoznak negatívan munkahelyi körülményeikről – írja a TNS. Az irodai stressz miatt egyébként Litvániában, Bulgáriában és Görögországban panaszkodtak a legtöbben, itt legalább 70 százalék volt az arány. Finnországban és Hollandiában csak a válaszadók negyede beszélt a stresszről, a skandináv országokban azonban 50 százalék körüli volt az arány.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az időskori vakság oka a cink lehet

Nemzetközi tudományos körökben is elismerik a szegedi származású dr. Lengyel Imre és kutatócsoportja… Tovább olvasom