Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Strandokon népszerűsítenék az EU-t

Keddtől több magyarországi strandon várják infókkal a nyaralókat. A roadshow a minden megyében elérhető uniós tájékoztatási szolgáltatásokra kívánja felhívni a figyelmet.
Keddtől több magyarországi strandon az Európai Unióval kapcsolatos hasznos információkkal várják az érdeklődőket az EU magyarországi tájékoztató irodái - közölte az Európai Bizottság magyarországi képviselete az MTI-vel.

Mint írták, az unió magyarországi tájékoztató irodái a nyáron a legnépszerűbb hazai strandokon is várják az embereket, június 17. és augusztus 27. között több fürdőhelyre is eljut a Europe Direct hálózat roadshow-ja, amely a minden megyében elérhető uniós tájékoztatási szolgáltatásokra kívánja felhívni a nyaralók figyelmét.

A bizottság magyarországi képviselete, az Európai Parlament tájékoztatási irodája és a magyarországi Europe Direct irodák az idén ötödik alkalommal indítják útjára a Csobbanj EUrópával! programot. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy valamennyi korcsoportot egyszerre szólítsák meg a nyári hónapokban, Európát közelebb hozzák a polgáraihoz és a hétköznapi embernek is érthetően mutassák be az uniós tagság kézzelfogható előnyeit, az európai polgársággal járó jogokat és lehetőségeket. A roadshow célja az is, hogy megismertesse az uniós tájékoztató irodák szolgáltatásait az emberekkel.

A programsorozat témái között kiemelt hangsúlyt kapnak az Európai Uniót érintő aktuális ügyek, így a május 25-i európai parlamenti (EP-) választások eredményeinek megismertetése és az új EP bemutatása, a fontos évfordulók: Magyarország uniós csatlakozásának tízedik, illetve a berlini fal leomlásának 25. évfordulója, az európai alapértékek – az esélyegyenlőség, a kulturális sokszínűség, az emberi jogok védelme és a diszkrimináció elleni küzdelem –, valamint az európai identitás kérdése.

A programot az idén is kvízekkel, játékokkal színesítik, sőt a helyszíneken egy különleges és látványos versennyel is megmozgatják a családokat és a baráti társaságokat. A vállalkozó kedvűeknek egy fénykép erejéig csapatban kell bemutatniuk egy-egy nevezetes európai hagyományt vagy híres épületet, és ehhez csak mozdulataikat használhatják, vagy naptejjel egyikük hátára rajzolhatják a nevezetességet.

Az eseménysorozat 40 napját nyolc turnusra osztották. Mindegyik turnus nyertesei indulhatnak a nyereményjáték fődíjáért. Az internetes szavazáson legtöbb voksot gyűjtő képen szereplők megtapasztalhatják, hogy milyen egyszerű az utazás az Európai Unión belül, ugyanis Európa 2014-es kulturális fővárosába, Rigába utazhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zaklatta az államtitkárt, két év próbát kapott az exrendőr

A vádlott, akit hátrányosan érintett a szolgálati nyugdíjra vonatkozó kormánypárti törvényjavaslat,… Tovább olvasom