Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Stadion engedély nélkül

Még mindig nincs használatbavételi engedélye a soproni Káposztás utcai stadionnak, mert a megyei közigazgatási hivatal megsemmisítette az építési határozatot. Új eljárás lefolytatására a győri jegyzőt jelölték ki.
Amikor az elmúlt év őszén megtartották az első villanyfényes mérkőzést az új stadionban, azt ígérték, tavasszal az avatóünnepség is meglesz, de a létesítmény hivatalos átadására még mindig nem került sor. A háttérben megsemmisített építési határozatról, új eljárásról, fennmaradási engedélyről, peres ügyekről lehet hallani.
A Kisalföld érdeklődésére az építtető Soproni Ingatlankezelő Kft. igazgatója, Kelemen Imre megerősítette, hogy a megyei közigazgatási hivatal megsemmisítette az építési engedélyt, ezért fennmaradási kérelmet nyújtanak be, viszont folytatják az építkezést.
A megyei közigazgatási hivatal hatósági osztályának vezetője, dr. Kadler Éva részletekkel is szolgált.
– A stadion építése miatt panasszal fordult hozzánk egy személy, aki ügyfélnek tekinthető. Az történt, hogy az építési engedélyt számára nem küldték ki, annak ellenére, hogy szomszédnak tekinthető. Ezért megsemmisítettük az építési engedélyt, és a Győr városi jegyzőt jelöltük ki az építési hatósági feladatok ellátására.
Mivel azonban a soproni önkormányzat, illetve az építtető vitatja, hogy az említett személy ügyfél lenne, bírósághoz fordultak, így most mindenki az ítéletre vár.
A háttérben Rácz Béla, a West-Co Kft. ügyvezetője áll.
– Valóban én fordultam a közigazgatási hivatalhoz, mert azt láttam, hogy elkezdődik egy építkezés ott, ahol én ingatlanszomszéd vagyok – fejtegette Rácz Béla.
Az önkormányzat szerintem törvénysértő volt, hiszen 1993-tól azon a területen van az üzletházunk, és nekünk nem küldtek építési engedélyt.
Arra a kérdésére, miért sérelmes számára, ha a régi pálya helyett korszerű stadion épül, Rácz úr nem tudott érdemi választ adni, de kiderült, hogy egy másik ügyben perben áll az önkormányzattal.
Dr. Kovács Lajos, Győr jegyzője érdeklődésünkre elmondta, hogy a kijelölő határozatot már megkapták, de az iratok még nem érkeztek meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Écsi Petőfi-napok

Az écsi Petőfi-napok kistérségi versenyein a következő eredmények születtek: Tovább olvasom