Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Sramli és tűzijáték a győri bálokon

Sramli és harmonikaszó, népviseleti ruhába öltözött énekesek, táncosok, akik jókedvűen ropták a táncot a győri sváb bálon szombat este. A tűzoltóbálon tánc- és hastáncbemutatóval szórakoztatták a résztvevőket a szervezők.
S ami mind a két helyen azonos volt: fergeteges hangulatban töltötték az estét a vendégek.A kilencedik sváb bált rendezték Győrben szombaton este a német hagyományápolók, akiknek a népi kultúra őrzése, felelevenítése a céljuk. A bálra minden jegy elfogyott, s a szervezők legnagyobb sajnálatára nagyon sok érdeklődőnek nem jutott belépő.

Az esten a német kulturális egyesület énekkara és zenekara, az Akkordeon harmonika-zenekar együtt játszott és énekelt a soproni Continental Kapelle együttessel, s fergeteges hangulatot csináltak. Ami nem csoda, hiszen amikor 11 harmonikás együtt játszik, már senki nem tud megülni a helyén. Az est nemzeti jellegét emelte a bajoros menü, s a népviseleti ruhák is azt erősítették.

Az idei volt a harmadik győri tűzoltóbál, amelyen a máskor a mentésben részt vevő társak, kollégák családtagjai is megismerhették egymást, s barátságok szövődhettek a kötetlen beszélgetések során. A bál hivatalos megnyitója után a Grácia művészeti együttes bemutatóját, majd egy hastáncbemutatót követően maguk a bálozók is bemutathatták tánctudásukat. Este tíz után tűzijátékban gyönyörködhettek a bál résztvevői, s éjfélkor a szokásos tombolahúzás sem maradt el.
Móger Péter, a sváb bál vendég harmonikaművésze.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mobilszolgáltatók piaci részesedése

Tovább olvasom