Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Sportszeretet és gazdaság

Rigó László jóvoltából Győr százmilliós értéket képviselő sportcentrummal gazdagodott.

Rigó László szenvedélyes teniszező. Talán nem véletlen, hogy éppen egy sportközpontot épített fel társaival, tisztán magántőkéből.
Magyarországon a sportcélú nagy létesítmények létrehozása állami pénzek nélkül szinte elképzelhetetlen. Mindenki arra vár, hogy állam bácsi majd kezdettől az utolsó tégláig finanszíroz. Persze akadnak üdítő kivételek is. Olyan vállalkozók, akik döntenek, majd belevágnak, építenek, és azért üzleti érdekeiket szem elől soha nem tévesztve alkotnak. Rigó László ilyen ember. A megyeszékhely jóvoltából a DAC-pályától karnyújtásnyira százmilliós értéket képviselő sportcentrummal gazdagodott.

Alig múlt két hónapja, mikor arról beszélgettünk Rigó Lászlóval a terveket nézegetve, hogy Győrött teniszcentrum épül a Pápai út mellett. Akkor nem tűnt túl valószínűnek, hogy októberben ezen a területen valóban lehet szerválni…

– Igen. Nagy hajrát diktáltunk magunknak és a kivitelezésben részt vevő vállalkozóknak egyaránt, annak érdekében, hogy a téli szezonban a tenisz szerelmesei – kiváló minőségű pályán – itthon játszhassanak. Úgy terveztük, hogy október 15-től állnak a sátrak a salakos pályák felett, s meg is valósítottuk ezt az elképzelésünket, két hete „játszhatók" a pályák.

– Ez a beruházás magántőkéből épül. Nem jelenti ez azt, hogy a pályabérletek túl sokba kell majd hogy kerüljenek?

– Az egész napos nyitva tartás lehetővé teszi, hogy olyan árazást, bérleti rendszert alkalmazzunk, amely diákok, nyugdíjasok, pályakezdők, s magasabb jövedelműek egyaránt élvezhessék teniszezés örömét. A napokon belül vannak olyan időszakok, amikor egy óra játékért nem kell többet fizetni, mint egy mozijegy ára, s a teniszt ketten vagy négyen játsszák… Reméljük, ha – egy-két éven belül – Győr nevét hallják az országban vagy kicsit távolabb, a határ túloldalán, a balett, a kajak-kenu, a kézilabda és az Audi mellett már a tenisz is eszükbe jut az embereknek.
– Elképzelhető, hogy egy innovatív, tulajdonképpen ingatlanfejlesztő beruházásnak, az ön személyes elkötelezettségének köszönhetően új fejezet nyílik Győr sportéletében?

– Azt gondolom, igen. Szeretnénk, ha tömegsporttá válna a tenisz. Győr és környéke olyan gazdasági és kulturális szintet ért el, ami ehhez biztos alapokat nyújt. Számtalan tehetséges fiatal teniszező azért hagyta el a várost, mert nem voltak meg a feltételek egész évben az edzéshez. Ígéretes tehetségek el is kallódtak emiatt. A kétlakiság olyan anyagi és egyéb terheket rótt az egész családra, mely hosszú távon nem vállalható. Kiváló, jól felkészült edzők dolgoznak a városban, akik ugyancsak új lehetőséget kapnak mostantól: egyre több embert tanítani teniszezni, felismertetni a játék, mozgás örömét, s felfedezni, gondozni a tehetségesebbeket. Szándékosan nem csak gyerekekről beszélek, hiszen a tenisz kortalan – idősebbek is sikeresen, szépen játszanak párost.

Az új sportlétesítményről bővebb felvilágosítás a
www.teniszgyor.hu internetes oldalakon.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvége - Kiállítás és horgászás

Ismert szegedieket, illetve a közélet, a kultúra és a gazdaság jeles Csongrád megyei képviselőit… Tovább olvasom