Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Sportoljon a gyerek!

A társadalmunkban kialakult mozgásszegény életmód már gyermekeinkre is jellemző.

Pedig a gyerekek esetében különösen fontos lenne a rendszeres testmozgás. A mozgás, a sportolás állandó ingerforrása a szervezetnek, melynek következtében kialakul a gyermek megfelelően fejlett csont- és izomrendszere, a szív- és érrendszer, a légzőrendszer. És akkor még nem is beszéltünk a sport személyiségfejlesztő hatásáról (akaraterő, rendszeresség, kitartás, céltudatosság stb.)

A gyerekek jelentős része gyenge fizikai állapotban van, többüknek néhány száz méter futás is gondot okoz. Évről évre több a túlsúlyos, illetve gyógytestnevelésre utalt gyermek.

Nem szabad azt hinni, hogy a heti két-három testnevelési óra elegendő gyermekünk fejlődéséhez. Az iskolai délutáni foglalkozásokon általában azok a gyerekek vesznek részt, akik amúgy is mozognak szabadidejükben. És mi van a többiekkel? Nagyon fontos lenne, hogy a szülők támogassák gyermekük sportolását. Ha sikerül a megfelelő sportágat kiválasztani, akkor a kezdeti nehézségek után már annyi örömet okoz a sport, hogy nem kell a gyereket noszogatni. Ha végképp egyik sportág sem válik be a gyermeknek, még mindig ezer módja van a mozgásnak: táncolhat, túrázhat, kerékpározhat stb., csak rendszeresen, lehetőleg naponta végezze. És mi, felnőttek se felejtsük el, hogy a személyes példamutatásnál semminek nincs nagyobb nevelő hatása.

Luttenberger Gyöngyi testnevelő, gyógytestnevelő

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fideszes jelöltek szereztek mandátumot

Megyénk hét választási körzetéből háromban már biztos nincs szükség második fordulóra. A Fidesz-KDNP jelöltjei közül dr. Medgyasszai László, dr. Áder János és Ivanics Ferenc első körben megszerezte parlamenti mandátumát. A választókörzetek, listák részletes eredményeit összeállításunkból megismerheti. >>> Tovább olvasom