Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Sportcsillagok gálaestje

A múlt évhez hasonlóan ismét a Richter János Hangverseny- és Konferenciaterem ad otthont a Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány és a BMC Rádió Kft. által „Az év sportolói Győrött 2002-ben” címmel megrendezésre kerülő gálaestnek.
A hagyományoknak megfelelően immár nyolcadik alkalommal a helyi sportújságírók és szakemberek segítségével választották meg 2002 legjobb győri sportolóit. A dobogós helyezettek, köztük természetesen az egyes kategóriák győzteseinek nevei, csak ma este az ünnepségen válnak ismertté. Egy biztos, most is az év legjobb női és férfi sportolóira, az év csapatára, edzőjére, valamint a múlt évben alapított „az év felfedezettje" díj új tulajdonosára voksoltak a szakemberek. A BMC Rádió hallgatói pedig a rádió különdíjára.
Pálfalvi Gábor, a versenysorozat ötletgazdája, a Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány alapítója lapunk kérdésére elmondta, hogy az alapítvány kuratóriumában olyan hajdani és jelenlegi kiválóságok, mint Borkai Zsolt és Palotai Károly olimpiai bajnokok, Sillai László világbajnok, Földingné Nagy Judit olimpikon, Jungi Csaba és Kadler Gusztáv, a Magyar Olimpiai Bizottság tagjai, Zalán Barnabás, a Győri Dózsa elnökségi tagja és Molnár Péter győri sportigazgató maratoni hosszúságú megbeszélésen értékelték a beérkezett voksokat, s egyeztették a kategóriák helyezettjeit. A körültekintő munkájuk eredményeként ezúttal új sportágak – például a tenisz és az ökölvívás – képviselői is a díjazottak listáján találhatók.
Az est zárásaként Budai Tibor Munkácsy-díjas szobrászművész egyedi alkotását életműdíjként adják majd át. Az elmúlt években ezt a közelmúltban elhunyt kiváló evezős szakember, Fürst János, a kézilabdasport nagy öregje, Lengyel Pál, valamint a volt labdarúgó, Györgyi Ernő vehette át.
A zártkörű gálaestet, amelyre egykori kiváló győri sportolók és sportvezetők is meghívást kaptak, ezúttal a három csinos hölgy által alkotott népszerű Dessert együttes élvezetes produkciói színesítik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az akvárium berendezése

Az akvárium összeállítása tág teret enged az alkotó fantáziának. Kettős célja van : minél vonzóbbá… Tovább olvasom