Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Sportági szavazás

Olimpia

A 2016-os olimpiától kezdődően minimum 25, maximum 28 sportág lehet a nyári játékok műsorán – döntött a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó testülete kuvaitvárosi ülésén.


Ez azt jelenti, hogy a jövőben minden négy évben szavazni fognak, mely sportágak maradjanak, és melyek kerüljenek be a programba.
Amint Gilbert Felli, a NOB nyári játékokért felelős igazgatója megjegyezte: az új voksolásos módszer kevésbé konzervatív, sokkal inkább rugalmas és a sportágakat rákényszeríti, hogy törekedjenek a látványra és a népszerűsítésre.
Az biztos, hogy 2008-ban, Pekingben 28, majd a baseball és a softball kikerülésével 2012-ben, Londonban 26 sportág lesz jelen. A 2016-os játékokon 26 sportág helye biztos, de további kettő még bekerülhet. A 2020-as olimpián 25 sportág képezi az „alapot”.
A NOB a szavazásos módszer bevezetése miatt arra kényszerül, hogy módosítsa a szervezet alapszabályát, a Chartát. Ez jövő júliusban lesz esedékes. A végrehajtó bizottság azt javasolja, ne a jelenleg érvényben lévő kétharmados arány, hanem egyszerű többség is elegendő legyen a voksoláson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

300 készítményt lehet januártól patikán kívül is árusítani

Mintegy 300 készítményt lehet januártól patikán kívül is árusítani - közölte az Egészségügyi… Tovább olvasom