Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Spóroljunk! VII.

Sorozatunk következő állomásaként a mindennapi kiadásokkal takarékoskodunk, vagyis ismét a fűtésből, a vízdíjból, az áramhasználatból faragunk le. Azért ne aggódjanak, nem fognak megfázni.

1. Az ember unja folyton ki-be kapcsolni a szórakoztató elektronikai berendezéseket. Mégis sokat lehet spórolni azzal, ha a hi-fi, a tévé, a videó és a számítógép nem üzemkész állapotban vár.

2. Külföldön már bevált szokás, hogy a háztartási gépeknek megfelelő áramot használják. Annyit ön is megtehet, hogy elgondolkodik, a garázsban a sarokcsiszolóhoz nem ipari áram kellene-e.

3. Kb. 1500 forintért kapni a radiátorokra szabályozót. Ha négyes fokozat helyett három és felesen működik a fűtés, már megspórolt egy-két ezrest.

4. A halogénvilágítás hosszú távon olcsó, de a transzformátor folyamatosan szippantja el az áramot. Ki a dugóval!

5. Sokáig tart, míg a zuhanyzáshoz felmelegszik a víz? Fogja fel mondjuk öntözőkannába a hideget, a virágoknak az is jó lesz.

6. Mérjük meg a vízkeménységet! A lágy víz nem csak környezetkímélő, kevesebb mosogatószert igényel, a gépek teljesítménye nő, a hőfelhasználás csökken.

7. Ha sütünk, csavarjuk le a fűtőtestet, a főzőlap úgyis tovább melegít, mint kell.

8. A kisebb konyhagépek általában spórolósabbak, mint a tűzhely. A vízforraló és a tojásfőző 50%-nyi, a melegszendvicssütő 70%-kal kevesebb energiát használ el.

9. Ön mindent kivasal? A vasaló csak úgy nyeli az áramot. Gondolkodjon el azon, vajon élhet-e keményre vasalt fehérnemű és zsebkendő nélkül.

10.  Mindig jól készítse elő bevásárlásait. A lista segít, hogy gyorsan válasszon. Ha ráér, akkor arra használja a listát, hogy összehasonlítsa az árakat és a minőségeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Windows-t kapnak az autók is?

A Microsoft legújabb tervei közt szerepel autók szoftvereinek fejlesztése. A világ legnagyobb… Tovább olvasom