Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Spielberg filmje a Disznó-öbölről

Márciusban kezdi forgatni Spielberg a 44 évvel ezelőtti amerikai intervencióról szóló filmjét.
Angelina Jolie
Márciusban kezdi forgatni a Dominikai Köztársaságban a 44 évvel ezelőtti, a kubai Disznó-öbölbeli amerikai intervencióról szóló filmjét Steven Spielberg. 

Mint az Il Messagero című olasz lap megírta, a rendező ötnapos terepszemle után választotta ki az ideális színhelyet, a karibi sziget északi részén lévő Samana-partot. A produkció már megkapta a forgatáshoz szükséges engedélyeket a dominikai kormánytól.  

A film annak az 1200, Castro-ellenes, az amerikai hírszerző szolgálat (CIA) által kiképzett és felfegyverzett kubai menekültnek és amerikai támogatóinak történetét meséli el, akik 1961. április 17-én sikertelenül próbáltak partra szállni Kubában, hogy puccsot hajtsanak végre a forradalmi kormány ellen. A Disznó-öböl
Jack Nicholson
(Playa Girón) kudarca azóta is a kubai rendszer forradalmi legendáriumának fontos eleme. A film főszereplői Jack Nicholson, Al Pacino és Angelina Jolie lesznek. Valamennyien közismerten a Kuba-ellenes washingtoni embargó-politika ellenzői. 

Steven Spielbergnek ez már a második kubai témájú filmje. A   világszerte tavaly bemutatott Fidel Castro-portréjával, a Comandantéval nagy viharokat váltott ki az Egyesült Államokban. A rendező csupán azután tudta forgalmazni a filmet, hogy az eredeti anyaghoz hozzáforgatott néhány jelenetet kubai ellenzéki személyiségekkel és emigránsokkal. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Premierfilm: A miskolci Boniésklájd

Lili és Pali „véletlen bankrablók” és talán „véletlen szerelmesek”, ezt… Tovább olvasom