Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Speciális eszközökkel segítenek: a honvédség felkészült a rendkívüli időjárásra

A Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszer 50 munkacsoportjában, mintegy 300 ember, több mint 100 technikai eszközzel készen áll arra, hogy szükség esetén segítséget nyújtson.
A Magyar Honvédség (MH) felkészült a rendkívüli téli időjárás okozta nehézségek leküzdésére. A mentési munkálatokat speciális eszközökkel segítik, de szükség esetén a tartalékos állomány is rendelkezésre áll - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-vel.

A Honvéd Vezérkar főnöke intézkedésének megfelelően 17 településen alakultak meg azok a munkacsoportok, amelyek katasztrófaveszélyes helyzet esetén - a kirendelést követően - azonnal képesek bekapcsolódni a mentési munkálatokba - hangsúlyozta a HM.

Kifejtették: a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszer 50 munkacsoportjában, mintegy 300 ember, több mint 100 technikai eszközzel készen áll arra, hogy szükség esetén segítséget nyújtsanak, de rendelkezésre áll a Magyar Honvédség tartalékos állománya is. Létrejöttek továbbá a Téli Veszélyhelyzet Felszámoló és Mentő Csoportok, amelyeket - kisebb katasztrófahelyzet esetén is - mozgósítanak, de mindezek mellett ideiglenes alegységeket állítanak fel a katonai alakulatok, az MH Altiszti Akadémia és az MH Ludovika Zászlóalj is.

A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága alárendeltségébe tartozó erők és eszközök is készen állnak az élet- és vagyonmentésre, a közlekedés megbénulása esetén a fő közlekedési utak megnyitására, továbbá - tartós katasztrófahelyzet esetén - az alapvető élelmiszerekkel történő ellátás biztosítására, és természetesen a Honvédkórház is teljes infrastruktúrájával és minden képességével rendelkezésre áll.

Mindezek mellett a Magyar Honvédség speciális eszközökkel: kutató-mentő helikopterekkel, lánctalpas és kerekes, nagy terepjáró képességű technikai eszközökkel, úgynevezett nehéz kétéltű mentőcsoportokkal, nehéz földmunkagép és gépi romeltakarító csoportokkal is segíti a mentési munkálatokat - olvasható a HM közleményében.

Olvasóink írták

  • 1. vera2012 2012. december 05. 17:24
    „Most aztán nyugodtan lehet várni a telet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmentette a bíróság a kutyatámadásban meghalt kisfiú édesapját

Felmentette szerdán a Veszprémi Törvényszék a kutyatámadásban meghalt kisfiú édesapját, míg… Tovább olvasom