Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

S.O.S. szerelem!

Mit tehet a férfi, ha képtelen meghódítani az imádott nőt? Mit tehet, ha reménytelenül szerelmes?

Színes magyar vígjáték, 2006

Főszereplők: Csányi Sándor, Fenyő Iván, Ullmann Mónika, Kovács Patrícia, Varga Boglárka, Hevér Gábor, Herczeg Adrienn, Benedek Miklós, Elek Ferenc, Kaszás Géza, Tordy Géza, Kéri Kitty, Kautczky Armand, Szacsvay László és Hernádi Judit
95 perc
Gyártó: World Film Entertainment, koproducer: TV2
Best Hollywood
Mozipremier: 2007. február 14.

Mit tehet a férfi, ha képtelen meghódítani az imádott nőt? Mit tehet, ha reménytelenül szerelmes? Ha pénze van, de modora nincsen? Ha a csajozós duma kevés, és a pénz most az egyszer nem vásárol szerelmet?
Péter (Csányi Sándor) egy high-tech társkereső-ügynökség feje. Cége, az S.O.S. szerelem! üzletszerűen segít tehetős klienseinek bajos szerelmi ügyleteik megoldásában. Piaci részesedésük szárnyal, hatékonysági mutatójuk 100 százalék - egészen addig, amíg Tomi (Fenyő Iván), egy dúsgazdag, kőbunkó ügyfél rájuk nem borítja az asztalt.
Tomi reménytelenül szerelmes Veronikába (Ullmann Mónika), egy bájos óvónőbe, de még az S.O.S. szerelem! segítségével sem képes meghódítani őt. Péter ördögi tervet eszel ki: kibérel egy vidéki kastélyt, és az ügynökség munkatársaival népesíti be, mintegy családi körbe vonva Tomit, majd egy zseniális ürüggyel a odacsalja Veronikát.
Az óvónő egy kalandokban és bonyodalmakban gazdag hétvégét tölt Tomival és "családjával", és minden a terv szerint alakul - mígnem Péter, a kalamajka szervezője is beleszeret Veronikába…

INFÓ

A romantikus komédiák örök kérdéseire keresi a választ Sas Tamás (Presszó) vadonatúj filmje, melynek írója Szurmai János, operatőre Miklauzic Márton.
A premierdátum nem véletlenül Valentin napja...
A film készítőinek a fejében a forgatókönyv elolvasása után hamar kialakult az elképzelés, miszerint a férfi főszerepeket Csányi Sándorra és Fenyő Ivánra szeretnék rábízni.
Sas Tamás ezt szinte az egyik alapfeltételnek tekintette a saját részvételét illetően - a kérdésben a producerek amúgy is egyet értettek vele. "A kezdet kezdetén két biztos pont volt: Csányi Sándor és Fenyő Iván - velük már meg is állapodott a producer, mikor én igent mondtam a felkérésre."

Sokkal nehezebben zajlott a partnerek megtalálása: a rekkenő hőségben egymás után érkeztek kiváló színésznőink - de valahogy egyikük sem passzolt a menedzsment fejében élő képhez. Több kör után - a szóba jöhető jelölteket újra és újra megnézték - Ullmann Mónika kapta meg a szerepet: ráadásul éppen a születésnapjára esett a döntés időpontja. Neményi Ádám, producer így eleveníti fel a történteket: "A női főszereplő kiválasztása már nehezebb volt; különböző ötleteink voltak, és hosszan-hosszan castingoltunk. Több hét munkája után választottuk ki a Mónit. Úgy érezzük, hogy nagyon jól döntöttünk. Patríciát pedig, amikor megláttam a próbafelvételen, rögtön azt mondtam, hogy ő a Betti, nincs mese, tehát neki kell eljátszania."

"Én ennyit még nem voltam próbafelvételen, mint ennek a szerepnek kapcsán. Általában úgy történt, hogy mi lányok ülünk a folyóson, és a fix férfi szereplőkhöz castingolunk. Hogy hogy néz ki a hölgy a férfi partner mellett - gondolom ezek is szempontok", emlékezik Ullmann Mónika.
A próbafelvételeken egyébként a film két későbbi jelenetét használták alapul: Csányi Sándor erkélyjelenetét és Tomi és Betti nyitó kettősét a kastélyban. A sok-sok változatból később a végleges változatba is beszivárgott egy-két megoldás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EU-döntés az Irán elleni szankciókról

Jóváhagyták az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei hétfőn az Irán elleni ENSZ-szankciók… Tovább olvasom