Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Sorskérdés ötszáz család számára

Hamarosan újabb 30 alkalmazottat bocsátanak el az Uniontexttől, de a felszámolóbiztos szerint van remény a cég megmentésére, melynek tartozásai elérik a 817 millió forintot. A győri Uniontext Kft. felszámolása hivatalosan március 7-én kezdődött el, most pedig a cég helyzetéről tájékoztatta a Kisalföldet a felszámolóbiztos.
Dr. Varga János elmondta: a szabályok szerint az adósnak, azaz a kft.-nek 40 napja van arra, hogy összeállítsa a társaság állapotát jelző dokumentumokat. Többek közt a dolgozói listát, melyből kiderült, hogy 430 aktív dolgozója és további 60 alkalmazottja van az üzemnek, így annak sorsa mintegy félezer családot érint.
A felszámolóbiztos nem várta meg a határidő leteltét: egyeztetést kezdett a vevőkkel, a szállítókkal, a bankokkal, az önkormányzattal és a tulajdonosokkal. A felszámolást irányító szakember ésszerűnek tartja a működés fenntartását a dolgozók és a későbbi értékesítés szempontjából is. Arról azonban, hogy milyen módon hirdetik meg a cég eladását, csak a nyár közepére születik döntés és azt az addigra megalakuló hitelezői választmánynak is jóvá kell hagynia.
A biztos véleménye alapján a termelésben dolgozók számához képest túl sokan foglalkoznak az adminisztrá-

cióval. Ezért az irodai dolgozók felét, mintegy 30 embert elbocsát a cég.
Varga azt is megemlítette, hogy a textilüzemnek már 1999-ben – mielőtt a Graboplast megvált a 75 százalékos üzletrésztől – 416 millió forintos vesztesége volt. A felszámolás alatt azonban nem lehet veszteséget termelni, akkor a gyárat azonnal be kell zárni. A felszámoló cég képviselője viszont lát arra esélyt, hogy nullszaldósan működjön, az pedig április végére körvonalazódik szerinte, van-e megoldás az Uniontext problémájára.

Uniontext: nyolcszázmilliós tartozás

Az Uniontext jelenleg egyre nagyobb kapacitással termel. A cég tartozásai elérik a 817 millió forintot. Ebből bankhitel 350 millió forint. A beszállítóknak 336 millió forinttal adósa a társaság. A köztartozás 131 millió forintnyi. Ha el kell küldeni az összes dolgozót, akkor az 400 millió forintos kiadással jár.

Kapcsolódó cikkek >>

Ismét elbocsátás (2003-03-30) >>
Mentőöv az Uniontextnek (2003-03-19) >>
Felszámolás az Uniontextnél (2003-03-10) >>
Tiltakozás az árverés ellen (2003-03-07) >>
Talán még nem reménytelen (2003-03-05) >>
Csődben a győri Uniontext Kft. (2003-03-03) >>
Uniontext Kft.: aggódó dolgozók (2002-11-25) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Novocain - A férfi, aki otthagyta a fogát? (Novocaine)

Aki szereti Steve Martint, feltétlenül nézze meg ezt a filmet! Aki nem szereti Steve Martint, az is,… Tovább olvasom