Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Sorra zárják be az illegális szociális intézményeket

Összesen tizennyolc illegálisan működő szociális intézményt számoltak fel a hatóságok tavaly nyár óta - értesült a Magyar Nemzet.
A lap hétfői számában megjelent írás szerint volt, ahol engedély nélkül végezték a tevékenységet, másutt a megengedettnél több gondozottat zsúfoltak össze, és előfordult, hogy a térítési díjak megállapításánál szabálytalankodtak.

A hatósághoz 50 bejelentés érkezett, ezekből 23-ban találtak szabálytalanságot, öt esetben azonban csak pénzbírságot szabtak ki, az ellenőrzések folytatódnak. Az ellenőrzött intézmények között volt idősek otthona, valamint fogyatékos, illetve pszichiátriai betegek lakóotthona.

Olvasóink írták

 • 5. igazszó 2011. március 15. 09:13
  „Ez mennyire jó üzlet ma , kihasználni az embereket, a kiszolgáltatotakat, erre bűnszövetkezetek vannak. Akiknek segíteniük kellene, azok pedig érdekeltek, és nem ellenőriznek, mert a hivatalokba is beköltözött a maffia, egészen a rendőrségig!
  Én a szüleimet soha nem vinném be ilyen helyre. Láttam már mosolygos, és beteget, bentlakót ágybavágó növért...azt hitte nemlátják! Ráadásul nem is egyedi történet ez.Ellene senki semmit nem tett, sőt kitüntett szociális intézmény, akikről nemtudják, hogy az új lakót beviszik "csak" megnézni, megmutatni a helyet, igérvén neki, hogy nem kell ott maradnia...aztán mint a kámfor eltünnek a rokonok....és mire szegény észreveszi, hogy nincs visszaut, és minden ajtó zárva....és fájdalmába, sírás miatt bepislit a néni, akkor meg kiabáltak vele...."megnyugtatták", aztán reggelig elalaudt. Városunkban lévő intézmény, ahol a hivatali kultura békasegge alatt van. Problémákra mindenki vállat von, mintha depressziós lenne.. A mai napig sem tudtam feldolgozni, a látottakat, és ami történik ott.”
 • 4. load 2011. március 14. 20:35
  „Én inkább arra vagyok kiváncsi, hogy a bezárt illegális intézményekből hova kerülnek gondozottak.
  Az illegális intézményeket a valós igény hozta létre.
  Az állami, önkormányzati szociális intézményekben évekre tehető a várakozási idő.
  Mi lesz a megoldás?”
 • 3. nyusz 2011. március 14. 17:56
  „Kedves cikk iró,semmi válasz,milyen intézményeket zárnak be?Márcsak azért ,mert vagyunk egypáran akiknek a családtagjai benn vannak az idösekotthonába,és szertnénk tudni,!!! köszi”
 • 2. rommel 2011. március 14. 10:16
  „Ezen a téren is rend lesz!Hála isten a jobb oldalnak!”
 • 1. nyusz 2011. március 14. 09:30
  „Annyit meg irhattak volna,mely intézményekröl van szó. Fökép idösek otthonárol.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Nemzet: még kevesebb jut mentésre

További százmillió forintot vonnak el az Országos Mentőszolgálattól a Magyar Nemzet hétfői írása… Tovább olvasom