Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Sorra küldi el dolgozóit a Magyar Televízió

A hét elején hat embert bocsátottak el a legnagyobb köztévétől, köztük a Panoráma főszerkesztőjét, Az Este, illetve a Híradó több szerkesztőjét és riporterét.
A köztévé közleményében a nehéz pénzügyi helyzetre hivatkozott, melyet ésszerűsítéssel, átszervezéssel próbál meg kezelni. A takarákosság jegyében a vezetők számát is csökkentette a királyi tévé.

A források szerint azokat küldik el most az MTV-ből, akiknek nem kell sok végkielégítést fizetni, többségüknek egy hónapnyi felmondási időre jár fizetés, de már nem kell bemenniük, dolgozni. Egy hónappal ezelőtt például úgy rúgták ki Varga Gergelyt, a Híradó volt főszerkesztőjét, hogy három napja lett volna a hároméves munkaviszonyához, ami után végkielégítést kellett volna kapnia, írja az Index.

Az elbocsátottak közt van a Panoráma című külpolitikai műsor főszerkesztője Molnár János, aki sokáig külsősként dolgozott a köztévének. Molnár a hírportál megkeresésére megerősítette, hogy elbocsájtották az MTV-től, mint mondta az indoklást nem tartja jogszernek, ezért bírósághoz fog fordulni. Az indoklást már nem kívánta részletezni.

Mészáros Antónia Az Este című műsor riportere nem vezetheti tovább a politikai műsort, helyette hétfő este már Szőlösy Györgyit ültették be, aki a Duna Tv-ből érkezett. Mészárostól a hírek szerint nem kíván egyelőre megválni a köztévé, de nem adnak neki több felelősségteljes állást. Sorsa egyelőre bizonytalan, feltehetően a Teadélutánban vagy más szórakoztató műsorban kívánják foglalkoztatni.

A lap értesülései szerint távoznia kell Bombera Krisztinának is a Híradó műsorvezetői székéből, őt is az egyik szórakoztató műsorba helyezhetik át. A Híradó stábjában lehetnek más változások is, mivel jelenleg csak egy hétre van előre beosztásuk a munkatársaknak, míg korábban egy hónapra volt. A televízió közleményben tudatta, hogy a műsort az eddigi hírigazgató-helyettes Németh Zsolt és az eddigi főszerkesztő Szűcs Gábor felügyelik.

A teljes cikket megtalálja itt.

Olvasóink írták

 • 17. akela4 2010. szeptember 09. 17:01
  „Mivel tudom fogni a földfelszini digitális adásokat is, azokon is hiába kerestem reggel a soproni körzeti híradót!
  Lehet egyáltalán valahol!
  Nem csoda ha kirugják az embereket, mert szerintem a közszolgálati kifejezést csak bitorolják!”
 • 16. Sagittarius 2010. szeptember 09. 12:11
  „.. nagyjancsi 2010.09.09. 11:53

  No látod Te megtévelyedett! Én még csak érintőlegesen sem írtam (vettem a számra) az általad említett faj-vallás nevét (ahogy most sem!). Te próbálod a számba adni elferdült gondolataidat, holott inkább magadban keresnéd a hibát! Azért kissé nagyképűen hangzik tőled, mikor a 2/3-os többséget próbálod a pár%-ot képviselő gondolataiddal felülbírálni! Figyelmeztetlek, ez nem demokratikus!”
 • 15. Sagittarius 2010. szeptember 09. 08:51
  „Most már csak azt várom repesve, mikor kezdik el takarítani az ilyen online hírportálokat! nyihihihihi.....”
 • 14. nagyjancsi 2010. szeptember 09. 08:15
  „Azért a Krizsó Szilviát és a Mészáros Antóniát teadélutános műsorba rakni elég durva. Kirúgni őket túl feltűnő lenne, hiszen ők érdemi kérdéseket is feltettek a könyöklő űberflegma Rogán Tóninak, de ugyanígy a Mesterházynak is! Ők nem képviselték soha egyik pártállást sem, hanem a nézőt képviselték, de most majd jön a lánchíd rádiós kemény-jobbos vezetés és akkor e-mailben lehet előre küldeni a kérdéseket a kormányhivatalból egy-egy riport előtt. Nagyon undorító. Sebaj, jöhetnek a szőke cicák, akik felolvasnak majd papírról, gondolkodniuk viszont nincs mivel - ez kell a felpumpált narancslufi lebegtetéséhez.”
 • 13. CsabaKiraly 2010. szeptember 09. 00:16
  „Mint minden mas uzletben a TV-nel is rengeteg olyan ember van aki nagy penzt keres joforman semmiert. Nagy cimek (Fo-szerkeszto) akinek 4-5-vagy akar 10 helyetese is van. Jol csinalja a TV. AKi semmit se hoz a "konyhara" azt el kell zavarni.”
 • 12. sont 2010. szeptember 08. 21:26
  „Maszoposokat és is kiraknám a tévétől!”
 • 11. ombi 2010. szeptember 08. 19:32
  „Bár ne volna olyan érzésem, hogy valaki odarakta őket, és most (más)valaki kicseréli.
  Olajgyár, kekszgyár, Rábatext, tejgyár, Richards etc. etc
  Hat ember. Nagyon demagóg duma volna, ha össze akarnám vetni a régi győri gyárakból elküldött tömegekkel?”
 • 10. astra1 2010. szeptember 08. 19:22
  „Tönkre kell tenni ezt is...?”
 • 9. Deir_Yassin 2010. szeptember 08. 18:10
  „Ok. De legyen bent valaki a kuruc.info-tól meg a barikádtól is. Őket sem olvassák kevesebben mint a Magyar Hírlapot vagy a Heti Választ.”
 • 8. akela4 2010. szeptember 08. 17:58
  „Már napok óta nem tudtam megnézni a Soproni Körzeti híreket reggel, pedig mindkét csatornára ( O12, C49 ) megelelően szerelt és beállított antennám van, mert mindkettő a Budapesti körzeti stúdió anyagát nyomja!
  Vajon ehez is köze van az elbocsájtásoknak!
  Elég baj ez, hogy nem végzik megefeleően a szolgáltatást, pedig állítólag közszolgálati!”
 • 7. gyagyástóni 2010. szeptember 08. 16:59
  „2. hozzászólás pulci 2010.09.08. 11:55

  Mikor horn idejében szinte az egész TV kitakarították, akkor miért nem sírtatok!”
 • 6. Phobos 2010. szeptember 08. 15:27
  „re 3
  nem jobb, egy kutya mind a kettő.”
 • 5. Phobos 2010. szeptember 08. 15:21
  „Fideszes takarítás A Kubatov lista alapján.”
 • 4. máris 2010. szeptember 08. 12:55
  „A MŰSOROK MINŐSÉGE JAVULJON, HOGY VÉGRE ÉRDEMES LEGYEN TV--T NÉZNI !”
 • 3. sopronilakos55 2010. szeptember 08. 12:05
  „no igen, de amikor a maszop ültette be az embereit akkor minden okés volt mi?”
 • 2. pulci 2010. szeptember 08. 11:55
  „Orbán keze idáig is elnyúl elég nagy baj, hogy lasssan már sztálini tisztogatáshoz kezd hasonlítani senki sem maradhat a posztján akinek a képe nem tetszik a vezérnek.
  Megkezdte a magyar televizíóban is a tisztogatást pedig az mtv az elmúlt egy évben meglehetősen látványosan átállt a jobboldalra és próbálta kiszolgálni a vezért.
  Senki sem érezheti biztonságban a munkáját mindig van ahol Orbánnak egy embere leselkedik és pálylázik a posztra. Számomra érthetetlen Mészáros Antónia eltávolítása ő volt az egyetlen aki miatt még nézhető volt az este aki felmert tenni értelmes kérdéseket, így most marad a bólogató Nika György nehogy valaki merjen kérdezni Orbántól vagy párttársaitól...”
 • 1. Robusto 2010. szeptember 08. 11:50
  „Takarékosság, mi? Aztán a kirúgottak helyére jönnek majd az elmeháborodottak az Echo Tv-től... Köszönjük, Kedves Vezető!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diplomás vagy? - nagyobb az esélye, hogy nem rúgnak ki

Ötször annyival nőtt a diploma nélküli magyarok munkanélküliségi rátája a gazdasági válság alatt,… Tovább olvasom