Kisalföld logö

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -4°C | 4°C

Sörös csirke

Hozzávalók: 1 nagyobb csirke, vagy 4 db mellhús vagy 4 db egész comb, 1 üveg sör, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, őrölt kömény, olaj a sütéshez.

Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk, esetleg lebőrözzük, egy mély tálba rakjuk és leöntjük a sörrel, ebben pácoljuk. Lehetőleg előző este pácoljuk be. Sütés előtt egy-két órával kiszedjük a pácléből, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel megszórjuk, pihentetjük. Közben apróra összevágjuk a hagymát. Felforrósítjuk az olajat, fehéredésig átsütjük rajta a húsdarabokat, ha mindet kiszedtük, megdinszteljük a hagymát, visszarakjuk a húsdarabokat, lassú tűznél a sörrel locsolgatva puhára pároljuk. Körülbelül 1 óra alatt készül el. Rizskörettel, friss salátával tálaljuk.

Forrás Tiborné, Mosonmagyaróvár

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

El akarták rabolni a brit kormányfő legkisebb gyermekét

A Scotland Yard akadályozta meg, hogy elrabolják a brit kormányfő legkisebb gyermekét - írta a… Tovább olvasom