Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Sorban állnak a diplomások a Tescos munkáért!

A májusban Sárváron nyíló Tesco áruház alig több mint száz álláshelyére ezernél is többen adták be jelentkezésüket - írja a Vas Népe Online.
A középvezetői pozíciókra átlagban négy-ötszörös volt a diplomás túljelentkezés, szakmérnökök mellett tanárok is tömegével pályáztak. Az áruházlánc kommunikációs vezetője a lapnak elmondta, hogy legutóbb 2008 őszén nyitottak új áruházakat és akkor előfordult, hogy meg kellett dolgozniuk a létszám előteremtéséért. A Tesco Magyarországon összesen 22 ezer embert foglalkoztat és további fejlesztéseket tervez.

Olvasóink írták

 • 18. lolita 2009. március 09. 11:19
  „Munkalehetöseg igen de mit fizetnek? A rokonom penztaros meg szazat sem visz haza havonta de több a semminel az igaz elször mindenkit beoltanak utana minden marad a regi!”
 • 17. Poltergeist 2009. március 07. 20:56
  „Ezen miért csodálkozik valaki???A kormányunk által évekkel ezelőtt bevezetett "ÚJ" oktatási rendszer eredménye ,hogy a továbbtanulókkal abszolút elhitették,hogy milyen jó világa lesz egy diplomával ülve az íróasztal mögött nyakkendőben telefonnal a kezében.Nem kell hozzá matematikusnak lenni ha elkezdünk számolni,hogy pár év alatt majdhogynem olyan szakmák halnak ki amik nélkülözhetetlen a mai világba mert a friss diplomások azt sem tudták,hogy amiről tanulnak az valójában miről szól mert messze nem a szakma és az élet kihívásainak megismertetéséről,felkészítéséről szól hanem szinte csakis a könyvekből merített felpörgettet ritmusban a valós dolgok megismertetése nélkül a munka és az emberek közti értékek hátérbe szorításával zajlik. És ez az úgynevezett oktatási rendszerből és pláne a diákhitelekből a kormány és népi zenekara hatalmas pénzeket kaszált,kihasználva azon diákok 100.000-reit akiket olyan csapdába sodortak mind pénzügyileg akik nem bírják visszafizetni mind morálisan amelynek eredményét most kezdik csak kapisgálni.”
 • 16. katalinka 2009. március 07. 17:16
  „diploma ide diploma oda valamiböl élnikell!csak nem biztos hogy a sok diplomás áru feltöltö szeretne lenni, esetleg pénztáros, de a fizetés hallán lehet egyik sem. max ha igen kell a mani akkor elfogadja mert hát minden tanult nem lehet fönök?”
 • 15. Imcsi 2009. március 07. 15:54
  „Hát igen, a cikk arról szól, hogy a nagy elbocsájtási hullám mellett, Új munkahelyeket is teremtettek, ahova boldog-boldogtalan jelentkezik, csakhogy legyen valami munkahelye! Aztán majd a munkakörülmények és a fizetések is ehhez lesznek alakítva, mármint a munkaerőpiaci kereslet-kínálathoz!”
 • 14. soproni 2009. március 07. 15:10
  „"Sorban állnak a diplomások..." mert még nem tudják mi vár rájuk! Sajna én voltam alkalmazott,igaz nem hiperben,de így is megutáltatták velem a kereskedelmet egy életre,ezért leléptem.


  Hahóóó emberek! A cikk nem arról szól,amiről vitáztok:) Férfiak....:)”
 • 13. pancser 2009. március 07. 13:55
  „Mégis mit csinál a gazda otthon ha valami problémás? Neki adja a disznónak, legalábbis még megteheti. Egy disznó simán meghízik egy önellátó paraszti portán az emberi fogyasztásra már nem alkalmas élelmiszereken! A Tesi nem tart disznót ő másképpen intézi.”
 • 12. patriot 2009. március 07. 13:49
  „A lejárt szavatosságú élelmiszerek átcímkézése,a tonna számra megsemmisített hús készítmények?
  húúú de feledékenyek vagyunk!”
 • 11. pancser 2009. március 07. 13:40
  „5-nek! Ne viccelj! Mézga Aladárnak lehetett olyan kertje a Köbüki jóvoltából, ahol ilyenkor megterem a padlizsán, a brokkoli, az eper, a paradicsom, a paprika, a friss kelkáposzta, a saláta, karfiol stb. A házikerti termelés szezonális, itt meg minden van, mármint a hipermarketban hála Istennek! A friss zölségről úgy látszik nem hajlandó lemondeni senki, veszik kamionszám, Nem is ismerjük mostanában a tavaszi fáradságot mint a cuculizmus idején!”
 • 10. pancser 2009. március 07. 13:33
  „Igen egyáltalán nem angyalok a kistermelők. Tejfölbe liszt, a mézbe cukor, a borba, tejbe víz és még nem beszéltem a higiéniáról. A tömeges ételmérgezések egyik helye a jó falusi lakodalom. Mindennek ellenére szoktam a piacon is vásárolni, tojást, hurkát és túrót stb. Hurkát csak szigorúan télen, megválogatom kitől, koszos eladótól még olcsón sem. A hipermarketeknek saját ellenőrző hálózatuk van, plusz a hatóság, minden termékre. Tömeges ételmérgezésről sem tudok egyetlen egyről sem. A magyar mg-i termékek a multik által olyan helyekre is eljutnak, ahova önerőből soha sem. Különben, hogy mennyire nem lehet adni a fórumozók véleményére, az abból látszott, hogy a városszéli sokat szidott hipermarket óriási parkolójában alig lehetett helyet találni, minden pénztár üzemelt. Ki érti Ezt?”
 • 9. patriot 2009. március 07. 13:31
  „Nem tudom ki emlékszik a szabadhegyi Rózsa pékre, ha ahhoz mentünk kenyérért már két utcával messzebb is érezni lehetett a friss kenyér illatát. Természetesen a lisztet azt vinni kellett magaddal csak úgy kaptál kenyeret.
  Na most én nem járok gyakran a fent nevezett műintézetbe de egyszer egy reggeli időtájban érkeztem és akkor szedték ki a frissen sült pékárút a sütőből hát mit mondjak, inkább egy fröccsöntő üzem szellőztetés nélküli vegyszer raktárának szaga terjengett a levegőben!”
 • 8. Löw 2009. március 07. 13:09
  „pancser mindezt el is hiszed,amit ide leírtál?
  Ha igen,akkor javaslom olvass utánna a világhálón. Saját érdekedben.
  Ezzel persze nem azt akartam mondani,hogy a kistermelö a fehér angyalok megtestesítöje.
  Na de,hogy a vevö tudná szabályozni a gazdaságot,ha megértené a mikéntjét.”
 • 7. Hunicum 2009. március 07. 13:06
  „Régen a falu melletti búzatáblát learatta a helybéli paraszt és elvitte a molnárhoz, aki a 10 házzal odébb élő pékkel megsüttette a kenyeret és a falusi közértben eladták 20- 30% haszonnal.
  Nem régiben jártam az alföldön, ahol Bakony tejet vettem. Megyénkbe meg Kuntejet! Ez a röhej! Csodálkozunk, ha végén 100-150 %-al drágább minden!
  Ez már 15 éve pofázom, és nem látják be.”
 • 6. Goldman 2009. március 07. 12:49
  „Nem szabad elfelejteni, hogy egyik kutya másik eb. A kistermelő, hogy szép árúja legyen főleg amikor primőr nem kíméli ő sem a földet mindenfélével beszórni. Az megint köztudomású, hogy a külföldiek általában ugyanígy teszenek. Semelyikőtöknek nincs igaza, mert aki szép és olcsó árút idény előtt akar termelni és eladni az nem mindig tiszta ügy. Az meg, hogy ha meghalok és utána, hogy nézek ki az maradjon az én problémám. Nemde? Egyébként sem kell mindig mindent leszólni. Aki esetleg ehhez a témához jobban ért az nyisson egy frankó vegyszermentes zöldségeket és gyümölcsöket árusító árúházláncot...Ahol minden csak bio...két hét múlva csőd...”
 • 5. alajos11 2009. március 07. 12:42
  „Pancser! te pancser is vagy! Elég elmenni a teszkó zöldség pultja mellett: a zöldségek illatát se érzed, nincs is neki. Nézd én magam termelem meg, de azt semmivel nem lehet összehasiűonlítani: olyan erőteljes finom illata van bármely zöldségnek hogy kész felüdülésnek számít a sok méreg mellett.
  Egyszer próbáltam petrezselymet vásárolni teskoba: semmi illata nem volt, pedig ez a zöldség nem arról hires......szánalmas áruház szánalmas termékek....”
 • 4. jirzi1 2009. március 07. 12:18
  „Így van Aha .Inkább a kisternmelő mint a multi .Igaz ez ha a kistermelő maga termeli meg ,nem máshol veszi bizonytalan forrásból.Ellenben itt a munkahelyteremtésről volt szó,ami ismerjük be sok városnak jól jön.Még ha olyan is amilyen.”
 • 3. AHA. 2009. március 07. 12:10
  „pancser 2009.03.07. 11:56
  Nagy hülyeséget írtál, tudod-e?
  köztudott,hogy multik többnyire tajvani csirkét, egyiptomi zöldséget árulnak, aminek a nevéből is ered, hogy mérgezett.Előfordult már, hogy zöldpaprikát,salátát és méregdrága karfiolt kellett kidobni, mert a sok vegyszertől ehetetlen volt!Semmilyen egészségügyi ellenőrzésnek nem teszik ki a Tesco árulta élelmiszereket, mert ha megtették,azonnal megszüntették az árusítását!Inkább a paraszt a vásárcsarnokban!”
 • 2. pancser 2009. március 07. 11:56
  „Muszáj neked szembe menni az emberekkel? A piacon mindenféle tetves, mérgezett növény található. A "gondos" gazda előző este pemetezte, reggel meg viszi a piacra. Jó lesz ez az úri népnek. Milyen mikrobiológiai vizsgálata van a piacon árusított hurkának? Stb. A hipermarketekre igény van, magasabb minőségi követelményeket állítottak és étkezési kultúrát teremtettek.”
 • 1. patriot 2009. március 07. 11:40
  „Én jobban örülnék ha olyan híreket és képeket közölnének az újságok ahol az ehhez hasonló áruházak bontásáról lenne szó,mert az emberek megértették,hogy jó minőségű és kiváló élelmiszereket csak a vásárcsarnokokban a hazai kereskedőtől lehet venni.
  Aztán az itt felszabadult területeken hazai vállalkozások építenek munkahelyteremtő beruházásokat.

  Jut eszembe..
  Nem rég olvastam,hogy számos exhumálással foglalkozó orvos azt írta: több holtest amelyek egy-másfél éve lettek eltemetve még olyan állapotban voltak,hogy ha azonnal feltámadnak akkor sem kellene semmilyen szépészeti beavatkozást elvégezni rajtuk. Mindezt az élelmiszerekben jelenlévő tartósítószerek áldásos hatásának köszönhetjük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra sincs meg az eltűnt öthetes kislány

Továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség azt az öthetes kislányt, aki a Szolnok megyei Tiszabőről… Tovább olvasom