Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Sopronig ér a letöltési botrány

A megyénkben induló MSZP-s képviselőjelöltek választási anyagaiba is behatoltak a Fidesz szerveréről.
A megyénkben induló MSZP-s képviselőjelöltek választási anyagaiba is behatoltak a Fidesz server.fidesz.hu azonosítójú számítógépes szerveréről – tájékoztatott tegnap Molnár Csaba, a szocialisták megyei elnöke.

A Relatív Kft. szervereinek naplófájljából kiderül, hogy a megyénkben mind a hét választókerület képviselőjelöltjének dokumentumait letöltötték. Molnár Csaba számítógépes kivetítő segítségével demonstrálta, hogy saját – nem a nyilvánosságnak szánt – választási anyagain túl ellopták a szóban forgó szerverről Pál Klaudia, Tóth Tiborné, Balogh József, Papp József, Széplaki Tamás és Kránitz László fotóit, dizájnterveit, szöveges kampánydokumentumait. – A rendszerváltás óta nem volt példa hasonló politikai botrányra – mondta Molnár Csaba, hangsúlyozva, hogy a „Fidesz-gate" ügy „beleillik egy sorba, amely a Magyar Vizslával kezdődött, és különböző minősíthetetlen kiadványokkal folytatódott".

– A politikai konzekvencián kívül tudvalévő – húzta alá az elnök –, hogy az adatok jogtalan megszerzése bűncselekmény, amelynek a büntetési tétele alapesetben is egy évig terjedő szabadságvesztés.
A Kisalföld kérdésére – hogy erkölcsileg nem hozhat-e hasznot az MSZP kampányának a botrány – Molnár Csaba azt felelte: „Nem jutottunk el még idáig a megdöbbenéstől." Az elnök kérte a megyében élő fideszes politikusokat: ha el is jutottak hozzájuk a szóban forgó dokumentumok, azokkal ne éljenek vissza, jóllehet nem is volna értelme, mivel azokat már az MSZP sem tudja használni.

Szakács Imre, a Fidesz megyei elnöke közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, melyben határozottan leszögezi, a megyei fideszesek csak a szocialista párt aktivistái által a postaládákba bedobált anyagokat ismerik, semmiféle egyéb MSZP-s kampányanyag nincs náluk. Az ezzel ellentétes állítás vagy sejtetés rágalom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisalföld-exkluzív Törökországból

Tovább olvasom