Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Soproni EP-képviselő elismerése

Járóka Lívia és Pry Csaba, a Fidesz európai parlamenti képviselői elnyerték az Év európai parlamenti képviselője címet az EP Parliament Magazine című kiadványa által meghirdetett versengésben.
Ezt a két képviselő sajtótájékoztatón jelentette be szerdán Brüsszelben. A soproni Járóka Líviát az igazságosságért és alapvető emberi jogokért kategóriában, Pry Csabát a foglalkoztatásért kategóriában tüntették ki.
A szavazásban a parlamenti képviselők, parlamenti asszisztensek és a frakciók munkatársai vehettek részt. A folyóirat összesen nyolc kategóriában szavaztatta meg az év képviselőit. A díjakról bővebb információ található a http:// www.parliamentmag.com/mepawards internetes oldalon.
Járóka Lívia a sajtótájékoztatón kiemelte: az elismerés mindazok munkáját díjazza, akik eddig az EP-ben szót emeltek a romák diszkriminációja ellen.
Úgy vélte, a voksolás eredményét nem befolyásolta Dimitar Sztojanov bolgár EP-megfigyelő cigányellenes, rasszista támadása, amelyet az ő jelölését támogató körlevélre válaszul elküldött az összes képviselőhöz, és amelyet mind az EP-ben, mind hazájában élesen elítéltek. Az incidens ugyanakkor segítheti a magyar képviselőt és ezzel a témával foglalkozó társait abban, hogy több támogatót találjon törekvéseihez az EP-ben – fejtette ki Járóka. Úgy ítélte meg, hogy Európában egyelőre rosszabbodik a helyzet a romakérdésben.
Pry Csaba elmondta, a díjat egyebek között a magas szakmai hozzáértéssel és kompromisszumkészséggel indokolták. Emlékeztetett, hogy az EP-ben eddig olyan kérdésekkel bízták meg, amelyekkel régóta foglalkozott. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen színházba járna szívesen?

Tovább olvasom