Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Soproni borokat kóstoltak Brüsszelben

Folytatás az 1. oldalról.

– Elsőként a szakmai célközönség – a Benelux országokból érkeztek borkereskedők és éttermek képviselői – előtt vázoltuk borvidékeink történelmi múltját, s kóstolás keretében ismertettük meg vendégeinkkel boraink színes ízvilágát – fejtette ki Rigler Zsolt, a soproni Bormarketing Mqhely Kht. ügyvezetője. – A fórum arra is lehetőséget adott, hogy a nyugat-dunántúli pincészetek felmérjék a Benelux felvevőpiac igényeit.
Ezt követően a brüsszeli nagyközönségnek is bemutatkoztak a pincészetek. Mintegy százötven vendég élvezhette a borászok által felsorakoztatott huszonötfajta bort, amelyek között az érdekes házasítású fehérborok a különböző roséfajtákon keresztül a klasszikus kékfrankosig reprezentálták a régió legjobb terméseit.

Hetvenhét település borai

A nyugat-dunántúli régióban hetvenhét település tartozik történelmi borvidékhez, illetve minősül bortermelő helynek. A történelmi borvidékek közül a Soproni borvidék és a Pannonhalma–sokoróaljai teljes egészében itt helyezkedik el, a Somlói, a Balatonfelvidéki és a Balaton melléke borvidéknek pedig egyes körzetei találhatók a nyugat-dunántúli régióban. Valamennyi említett borvidéken megtalálhatóak a borutak, s több helyütt rendeznek borfesztiválokat, borünnepeket, borversenyeket, sőt, Kőszegen borbál is színesíti a kínálatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úton vagyunk valamennyien

„ Atyja már messziről meglátta őt és megesett rajta a szíve.” (Lk. 15/20b) Tovább olvasom