Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Soproni a bársonyszékben ?

A várható kormánynévsorban ott szerepel a soproni születésű Hiller István neve is, aki – ha az elkövetkező napok koalíciós tárgyalásai eredménnyel járnak – az oktatási tárca élén folytathatja eddigi szakmai munkáját. Hiller István alapító tagja az MSZP-nek, 2000 óta pedig az országos elnökség tagja, a választásokra szóló oktatási program kidolgozója.
Hiller István
Soproni gyökereire nem csupán büszke, de mint a választási küzdelem idején többször is kifejtette: soproniként Sopronért szeretne tenni politikai nézetétől függetlenül minden képviselőtársával együttműködve.
– 1964. május 7-én születtem Sopronban – mondja élettörténetét a fiatal politikus. – A Halász utcai általános iskolába jártam, mert a közeli Sas téren laktunk. 1982-ben a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban végeztem. Biológia szakos voltam, de már kezdettől fogva a történelem volt a kedvencem. Sokat köszönhetek egykori tanáraimnak, külön is Kozák Lajos igazgató úrnak. Áldozatos munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy sokan másokkal együtt azonnal felvételt nyertem. Egy év katonáskodás után 1983-tól 1988-ig tanultam az ELTE történelem – latin szakán. Egy szemesztert Heidelbergben töltöttem ösztöndíjasként. Ötödéves hallgatóként már oktattam az egyetemen. Majd az MTA aspiránsaként dolgoztam Budapesten. 1994-től egyetemi adjunktusként, majd 2001-től docensként adok órákat az ELTE-én.
Hiller István beszélgetésünk közben azt is elmondja, hogy szakterülete a Mohács utáni magyar történelem. – Most a koalíciós tárgyalások idején is órákat adok, csütörtökön fél kettőkor a modern diplomácia születéséről tartottam előadást, majd fél négykor találkozunk az SZDSZ képviselőivel. Az elméletet így hasznosíthatom a gyakorlatban – fűzi hozzá mosolyogva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Fényírók ” programjai

A fényírók fesztiváljának holnapi programjában az esti filmvetítést követően a szombathelyi Pathália… Tovább olvasom