Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Sopronban írt művek Budapesten

A 75 éves, Sopronban élő Kossuth-díjas zeneszerzőt, Szokolay Sándort Sopronban írt művei interpretálásával ünneplik ma este Budapesten. Holnap a zeneakadémián mutatják be egyik szimfóniáját.
A budapesti olasz intézetben ma önálló estet ad Szokolay Sándor műveiből a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, vezényel Medveczky Ádám. A Bartók rádió 19.35-től élőben közvetíti a hangversenyt. – A felcsendülő kompozíciókat mind Sopronban írtam – mondta érdeklődésünkre a Kossuth-díjas zeneszerző. – A Soproni akvarellek című alkotás Becht Rezső verseire készült, szólót énekel Kertesi Ingrid, míg az „...ergo sum” öttételes művem inkább egy liszti szimfonikus költeményt idéz meg hangulatában, szerkezetében. Kedden a zeneakadémia nagytermében a Failoni Kamarazenekar mutatja be Római szimfónia című vonószenekari művemet. Örülök, hogy október 23-án a Magyar Rádió a déli órákban ismét leadja az 1990. október 23-i, operaházi díszünnepségen felvett Magyar zsoltáromat.
– Október 1-jén, a zene világnapján a tiszteletemre írt művek szólaltak meg a fővárosi, Szervita téri templomban, így Eötvös Péter, Sári József, Jeney Zoltán és tanítványaim szerzeményei – tette hozzá Szokolay, akit az október 23-ra ígért művéről, az Október végi lángok címűről is kérdeztünk. Megtudtuk, az elmúlt hetekben a zeneszerző megromlott egészségi állapota késleltette a rekviem befejezését. A későbbiekben tartandó bemutatót Kocsis Zoltán dirigálja majd a Művészetek Palotájában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom