Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

sopronban egyre népszerqbb a hoki

Egyre szervezettebb formát ölt a jégkorong Sopronban. NQ az érdeklQdés a sportág iránt. FelnQtt szinten már megfelelQ a létszám. Minél szélesebb alapra kívánnak építkezni a városban.

jégkorong

Immár a második télen – ha ez a mostani nevezhetQ így egyáltalán – mqködik a jégpálya Sopronban. A jégkorong iránt érdeklQdQ fiatalok már meg is jelentek a jégen. Heti két-három alkalommal edzenek esténként, egyre szervezettebb formában. A közelmúltban Sopronban járt Kovács Zoltán, a jégkorongszövetség fQtitkára, aki több mint félmillió forint értékben adott át kompletten 6 plusz egy kapusfelszerelést a soproniaknak.
A sportág helyzetérQl, jelenlegi szervezettségi fokáról megtudtuk: éppen bejegyzés alatt áll a Soproni Jégkorong Egyesület, amelynek vezetQje, Ragats-

Bschaden Róbert kifejtette: a sportág fanatikus fQtitkárának soproni látogatása óta is állandóan érdeklQdik, mennek-e korongozni a gyerekek. Jelen pillanatban egy korosztályban sincs még meg ugyanaz a létszám, amellyel az adott kategóriában komplett csapatot tudnának kiállítani a soproniak, de tény: van és egyre nQ az érdeklQdés a sportág iránt.
Az egyesület vezetQje elárulta: az egész jeges szezont végigdolgozó gyerekeket amolyan jutalomként felviszik a fQvárosba a szövetség 80. évfordulójára rendezett magyar–svéd válogatott mérkQzésre. A soproniak még a szezonban megpróbálnak – a szó szoros és átvitt értelmében is – tetQ alá hozni egy gyerek-, illetve utánpótlástornát, amelyen Qk egy amolyan vegyes csapattal indulnának.
FelnQtt szinten viszont van egy csapatra való jégkorongozó Sopronban. A gárda részben a játékot eddig a tavak jegén qzQ helyiekbQl, részben pedig a Sopronba települt szépszámú és szinte „korcsolyával a lábukon születQ” erdélyi fiatalokból tevQdik össze. Néhány soproni egyébként versenyszerqen is játszik Ausztriában, a burgenlandi ligában a ruszti csapatot erQsítve. Ha minden igaz, ez az amatQr társulat március közepén Zalaegerszegen egy tornán majd jégre lép. A csapat edzéseit is egy erdélyi szakember, Biró Antal irányítja.
Ragats-Bschaden Róbert azzal kapcsolatos érdeklQdésünkre, lesz-e versenyszerq jégkorong Sopronban, azt mondta: úgy látja, az még egyelQre távolabbi cél. ElQbb meg kell próbálni minél több gyereket megnyerni a sportágnak, minél szélesebb alapokra helyezni Sopronban is ezt a remek játékot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megöregedett a partfal

Szegeden az árvízvédelmi rendszer leginkább szem előtt lévő része a belvárosi partfal. A vasbeton… Tovább olvasom