Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Sopron újabb ingatlant vásárolt

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent adatok szerint a soproni önkormányzat birtokába került mintegy kettőszázmillió forintért a Győri úton az egykor Tüzépnek szánt ingatlan. Az előző városvezetés itt tervezte kialakítani a kistérségi katasztrófavédelmi központot.
A legújabb információk szerint az önkormányzat birtokába került az a három Győri úti ingatlan, ahol az előző városvezetés elképzelése szerint a kistérségi katasztrófavédelmi központot alakítanák ki. Ebben tervezték elhelyezni a tűzoltóság, a polgári és a katasztrófavédelem egységeit. Igaz, mindezekről közgyűlési határozat még nem született. A döntés tehát az új városvezetésre vár. A vételár a Közbeszerzési Értesítőben megjelent adatok szerint mintegy kettőszázmillió forint.
A tervek szerint az egykori mentőállomás, valamint a tűzoltólaktanya értékesítéséből befolyt összegből építenék át a Győri úton a valamikor Tüzépnek szánt épületet. Az ingatlan és az épület immáron a város birtokában van. A két belvárosi ingatlan eladása azonban információnk szerint megtorpant. Vélhetően azért, mert a laktanyát a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal ideiglenes műemléki védettség alá helyezte.
Az ügyben ismételten szerettük volna megkérdezni az önkormányzat véleményét. Havas András alpolgármester lapunknak elmondta, egyelőre információt gyűjtenek és a későbbiekben alakítják ki álláspontjukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ismert ember a legjobb reklám

Amikor Cserhalmi György megjelent a CIB Bank reklámjában tíz évvel ezelőtt, esztéták, filmkritikusok… Tovább olvasom