Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Sopron megelőzte Egert és Pécset

Sopron tavaly megelőzte Egert és Pécset a vendégéjszakák tekintetében. Míg Egerben 309 ezer, Pécsett 259 ezer, a hűség városában 375 ezer volt a vendégéjszakák száma. A javulás főként a belföldi turizmusban figyelhető meg.
A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Sopronban évről évre nő a vendégéjszakák száma. A tavalyi évben Sopron már Pécset és Egert is megelőzte a versenyben. – A nyilvántartások alapján évről évre javul Sopron megítélése, és annak ellenére, hogy több kereskedelmi szálláshely zár be, mint amennyi nyit, még mindig stabil a helyzetünk a belföldi turizmusban – mondta el Almássy László idegenforgalmi igazgató. – A Maroni szálló, Lövér kemping vagy a Szilenció üdülő bezárása, megszűnése nem kedvezett az idegenforgalom alakulásának, de a belföldön folytatott intenzív marketingmunka meghozta gyümölcsét. Az utóbbi négy év növekvő tendenciát mutat. A „középkategóriás” szálláshelyek megszűnésével az a helyzet alakult ki, hogy a drágább helyek (mint a Hotel Fagus) és a diákszállások (mint a Vakáció Turistaház) hozzák be a lemaradást. Pécs és Eger már rosszabb adatokat mutat Sopronnál, egyedül Siófok van jobb helyzetben. Ott az utóbbi időben két wellness-szállodát adtak át, ezzel a téli időszak is „behozza” a kívánt adatokat.
Tavaly Sopronba 114 ezer belföldi vendég érkezett és 39 ezer külföldi. Egernél ugyanezen adatok 99 és 35 ezer, Pécs esetében pedig 113 és 28 ezer. Az összes – külföldi és belföldi – vendégéjszaka Sopron esetében 375 ezer, Egerben 309, Pécsett pedig 259 ezer volt 2005-ben. A jobb adatokkal büszkélkedő Siófokra tavaly 125 ezer belföldi és 84 ezer külföldi látogatott el. Az összes vendégéjszaka itt 676 ezer.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cipőt, ólomkatonát tessék!

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom